Se scoringer og høydepunkt fra møter med erkerivalen:Fem minneverdige øyeblikk mot Man Utd

Vi lader opp til mandagens storkamp.

11. okt 2016 kl 16.58 Lars Frøsland

Mandag er det klart for et av fotballverdenens aller største oppgjør. Liverpool mot Manchester United. Klopp mot Mourinho. Englands to mestvinnende lag mot hverandre.

Mens vi venter på det store høydepunktet, starter vi med fem minneverdige oppgjør mot Manchester United.

Knust på eget gress

Man Utd - LFC 1-4
Old Trafford, 2009

Liverpool måtte vinne dersom de skulle holde tritt med rivalene i jakten på seriegullet. Å vinne på Old Trafford er en formidabel oppgave, og det ble særlig vanskelig da Ronaldo satte inn 1-0. Liverpool ville det dog annerledes. Slik gikk det:

Den glemte finalen

LFC - Man Utd 2-0
Millennium Stadium 2003

Å slå rivalene fra Manchester er alltid deilig, men sjeldent smaker det så godt som i en finale. Liverpool vant ligacup-finalen i 2003 2-0, i en kamp som har gått i manges glemmebok.

Kuyts enkle hat-trick

LFC - Man Utd 3-1
Anfield 2011

Denne kampen har kanskje ikke særlig historisk betydning, men har det har sjeldent vært lystigere på The Kop. Kenny Dalglish som manager, Luis Suárez som storspilte og publikumsfavoritten Dirk Kuyt med et av de enkleste hat-trickene noensinne.

Murhpy på Old Trafford

Man Utd - LFC 0-1
Old Trafford 2002

Danny Murphy hadde til vane å score mot nettopp Manchester United. Dette var kanskje det lekreste – og viktigste. Liverpool var i kampen om seriegullet, og dette satte en stopper for Man Utds seiersrekke. Liverpool kom til slutt på andreplass, mens Arsenal gikk helt til topps.

Comebacket

LFC - Man Utd 3-3
Anfield 1994

Dette ble kanskje ikke seier, men Liverpool lå under 3-0 på Anfield. Ydmykelsen føltes komplett, helt frem til en uventet helt dukket opp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]