Liverpool må bryte en vond trend om høstens seiersrekke skal opprettholdes.

«Dette er et av de største oppgjørene gjennom sesongen i europeisk fotball», skriver Juan Mata, som ble matchvinner for Manchester United på Anfield i 2015.

Nå er det nøyaktig én uke igjen til lagene barker sammen foran The Kop, og det er bare sju måneder siden Liverpool senket rivalene og slo dem ut av Europaligaen.

2–9 i mål siden forrige ligaseier

Men i ligasammenheng har ikke resultatene alltid veltet i helrødt favør de siste årene. På de ti siste møtene i Premier League står merseysiderne med kun to seire.

Gjestene fra Old Trafford utnyttet sjansesløsingen til Jürgen Klopps lag i det forrige ligamøtet, tilbake i januar. Wayne Rooney ble matchvinner med kampens eneste scoring tolv minutter før slutt.

I fjor høst, med en presset Brendan Rodgers i sjefsstolen, huskes brassesparket til Christian Benteke best fra Old Trafford, men United vant likevel 3–1 i en kamp hvor samtlige mål kom etter pause.

Innbyrdes fulgte nederlaget opp det smertelige tapet i Steven Gerrards siste kamp mot erkerivalen. Med 0–1 til pause på Anfield kom scouseren inn og pådro seg rødt før minuttet av andre omgang var passert.

Mata, som hadde sendt United foran etter kvarteret, doblet borteledelsen like før timen. Liverpool reduserte ved Daniel Sturridge, men klarte aldri å utlikne med ti mann.

I 2014 vant lagene 3–0 på Old Trafford hver sin gang. Først sørget to straffemål av Gerrard og en fulltreffer av Luis Suárez for spenning i gullkampen på våren, så sørget Rooney, Mata og Robin van Persie for en bekmørk desemberdag på påfølgende sesong.

Sist de helrøde slo United på Anfield i ligaen var i september 2013, der Daniel Sturridge, på en stuss fra Daniel Agger, ble matchvinner etter corner allerede før fem minutter var gått.

Kun Sturridge, Lucas, Jordan Henderson, Philippe Coutinho og Simon Mignolet er fortsatt i klubben av spillerne som startet.

God United-statistikk på Anfield

Totalt har Liverpool og Manchester United møtt hverandre 48 ganger i Premier League, hvor Salford-klubben leder den interne kampen klart med 27 seire mot 13.

På Anfield, med tolv seire og fire uavgjort, har de plukket med seg 40 av 72 mulige poeng mot de helrøde. Begge lag har scoret 32 Premier League-mål mot hverandre foran The Kop.

Oppgjøret kommende uke blir for øvrig første gang på 16 år at lagene møtes en mandagskveld.

– Dette er ekstra spesielt, under flomlysene på Anfield, sier Jamie Carragher til Sky Sports.

Avspark mandag 17. oktober er klokka 21.00 norsk tid.