Positiv sesongstart:Foran skjema til topp fire

Fortsetter Liverpool som de stevner vil det bli minst topp fire denne sesongen. De røde har tatt sju poeng mer i 2016-17 enn mot tilsvarende motstandere forrige sesong.

19. okt 2016 kl 11.34 Torbjørn Flatin

Det har vært noe av en tommelfingerregel, tar du to poeng i snitt pr. kamp er du inne blant topp fire i Premier League ved sesongslutt. Bare en gang det siste tiåret har nr. 4 i ligaen hatt mer enn 76 poeng, og da var Arsenal med 79 sju poeng foran neste lag Everton.

Etter åtte kamper har som kjent Liverpool sikret seg 17 poeng denne sesongen. 2.125 poeng i snitt skulle gi 80.75 poeng totalt, hvis de røde minst greier å holde på nåværende form. Med tanke på topp fire bør det være godt nok med klar margin, selv om alle de antatte topplagene har kommet bra i gang i høst og de sju første på tabellen nok er de samme sju lagene som mange har tippet øverst (om ikke i samme rekkefølge).

Bedre hjemme

Hvis vi ser på tilsvarende kamper fra forrige sesong så er også trenden god.

Liverpool gjorde det også bra i de store kampene i London forrige sesong, men etter å ha gjentatt seier mot Chelsea og uavgjort mot Tottenham, ble 0-0 mot Arsenal på Emirates til 4-3. 1-3 i Swansea ble også snudd til 2-1 seier.

Vi har «jukset» litt med de lagene som er nyopprykkede og latt Burnley tilsvare den foregående vinneren fra Championship Bournemouth og Hull erstatter en annen klubb som kom opp via playoff i Norwich.

Hjemme på Anfield ble det tap 0-1 mot Manchester United under Jürgen Klopp forrige sesong, mens 1-1 mot Norwich var en annen av alt for mange skuffende oppgjør foran The Kop.

Neste motstander West Bromwich? Det ble 2-2 i tilsvarende oppgjør i fjor.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]