Henderson som landslagskaptein?

Engelsk presse melder at Gareth Southgate planlegger å benke England-kaptein Wayne Rooney. Jordan Henderson kan få æren av å lede Three Lions.

10. okt 2016 kl 16.28 Lars Frøsland

Det er Jim White, blant annet kjent som anker i Sky Sports, som hevder at Jordan Henderson eller Gary Cahill vil utnevnes som kaptein til Englands kvalifiseringskamp mot Slovenia.

Det vil i så fall være en stor tillitserklæring til Henderson, som fikk lite spilletid for England i sommerens EM. Et annet poeng er at Henderson ikke er Englands visekaptein. Det er Gary Cahill som har den rollen, mens Joe Hart har tittelen tredjekaptein.

Jordan Henderson var kaptein for England U21 før han ble fast inventar i førstelagstroppen.

Hvem velges?

Flere mindre anerkjente medier vil ha det til at det er nettopp Henderson som velges, mens Daily Mirror tror det er Cahill som bærer kapteinsbindet.

Dette kommer i kjølvannet av Hendersons glimrende form både for Liverpool og landslaget. I kampen mot Malta var Liverpool-kapteinen nest sist på begge scoringene til de hvitkledde med løvene på brystet.

Wayne Rooney på sin side opplevde et Wembley-publikum som pep på ham under kampen lørdag kveld – og Jordan Henderson var blant dem som støttet England-kapteinen i etterkant.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]