Ikke preget av favorittstempelet

Liverpool ble av mange utropt til favoritter før kampen mot Manchester United. Jürgen Klopp benekter at dette preget hans spillere.

18. okt 2016 kl 08.51 Einar Kvande

– Det dere i mediene skriver og det folk sier er kanskje viktig for resten av verden, men for oss er det ikke viktig. Vi er favoritter ganske ofte. Vi er vant til å være favoritter, men det var ingen som tenkte på det under kampen. Kampen viste at Manchester United er litt sterkere enn oss fysisk, uttalte Klopp under pressekonferansen etter oppgjøret mot erkerivalen.

– Alle som har sett oss denne sesongen vet at vi har spilt bedre enn dette, men vi klarte aldri å få ro over spillet vårt og bli kvitt den hektiske rytmen. Det var problemet. Du ønsker å få ro over forsvarsspillet og utnytte det. Når man har ballen i laget må man roe seg ned med en gang. Det klarte vi ikke, så vi brukte mye energi i første omgang. Vi gikk på en rekke løp som var unødvendige, fordi pasningene ble slått på feil sted. Vi måtte løpe mye på grunn av våre egne dårlige pasninger.

– I andre omgang hadde vi friskere bein enn dem, og burde ha stelt i stand mer trøbbel for våre gjester. Det er slik jeg ser kampen. Men det er likevel ingen grunn til å være frustrert. Vi skal benytte oss av den informasjonen vi fikk ut av denne kampen. Vi tok riktig nok bare ett poeng, men forrige sesong tapte vi hjemme mot Manchester United, så dette er bedre. Det er bra. Men vi vet vi kan så mye bedre.

Vanskelig å forsvare seg mot Uniteds langball-taktikk

Journalistene antydet for Klopp at Manchester United ga Liverpool et kompliment med sin tilnærming til kampen.

– Jeg er ganske sikker på at det siste Jose Mourinho ønsket å gjøre var å gi mitt lag et kompliment, svarte Liverpool-manageren.

– Mourinho tenkte gjennom sin lagoppstilling. Dere så den. Det var åpenbart at de ville slå mange høye baller i denne kampen, så vi måtte presse høyt mot Smalling, Blind, Bailly og hvem det nå var som slo alle disse lange ballene. Når de slår langt blir det vanskelig for oss. Fellaini dukker umiddelbart opp i forsvarsrekka vår, sammen med Ibrahimovic og Pogba. Dette er det vanskelig å forsvare seg mot. Men vi gjorde det veldig bra.

– Jeg studerer ikke motstanderen så nøye under kampens gang, om jeg skal være ærlig. Men jeg kan ikke huske at de hadde særlig mange sjanser. Vi har hatt større problemer i andre kamper, der motstanderne har vært ganske raske og samtidig har slått langt. Manchester United spilte ikke bare lange baller, men det var en av tingene de satset på, det er sikkert.

Jeg er ganske sikker på at det siste Jose Mourinho ønsket å gjøre var å gi mitt lag et komplimentJürgen Klopp

– Det er et fysisk sterkt lag. Vi hadde flere spillere som forsøkte å utnytte dette på bakken. Noen ganger var vi bedre enn dem. Noen ganger var de bedre enn oss. Det er greit. Jeg er ikke interessert i hvilke hensikter Manchester United hadde i denne kampen. Selv hadde vi noen gode muligheter, men dessverre ikke nok til å fortjene seieren, avsluttet Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]