– Ikke stor forskjell på lagene

Et tett, jevnt og vanskelig nordvestderby, spår Jürgen Klopp, som er optimistisk.

16. okt 2016 kl 11.03 Marius Rabben

– Jeg vet at alle for øyeblikket har følelsen av at vi er i god form og at United ikke er det, men det er kun tre poeng forskjell. Det er absolutt ingenting, sier manageren, ifølge Liverpool Echo.

– Vi føler det ikke på den måten. Vi tenker bare på kvaliteten deres, og de har god kvalitet. Hvis det er ett sekund hvor du ikke konsentrerer deg, så taper du kampen det ene sekundet. Sånn er det.

– Vi kommer til å være klare

Klopp sier at det ikke er blitt fokusert særlig mye på United.

– Vi kjenner til styrkene deres, hvor de er individuelt sterke, erfarne og alt sånt. Det er et bra lag, sier Klopp.

– Men dersom de ikke konsentrerer seg et sekund, kan vi utnytte situasjonen. Det er ikke en stor forskjell på lagene. Ingen kan tenke at dette vil ende med et klart resultat, at kampen avgjøres tidlig.

– Vi har mange ting å gjøre før kampen, men vi kommer til å være klare. Det er det eneste jeg kan love. Så skal vi forsøke alt mulig. Jeg ser virkelig frem til det.

– Jeg er ganske optimistisk fordi vi har en herlig mulighet til å spille hjemme under flomlysene. Det kommer til å være en fantastisk atmosfære, og å prøve så godt man kan i en situasjon som dette, er det beste jeg vet om når jeg tenker på fotball.

Høyreiste motspillere

En klar fysisk forskjell mellom lagene, er høyden. Snitthøyden i United ble heller ikke mindre da Zlatan Ibrahimovic og Paul Pogba ankom i sommer.

– Vi har allerede begynt å strekke ut spillerne våre, ler Klopp.

– Det er én av styrkene deres, men det jo er en styrke. Forhåpentlig kommer vi i en situasjon hvor United er nødt til å krige for resultatet og få alle de høye spillerne inn i boksen, for det betyr at det vi gjorde i forkant fungerte ganske bra.

– Jeg kan ikke forestille meg at de begynner på den måten fra starten av. Selvfølgelig har de fysisk styrke, men det er bare én av styrkene til dette laget.

– Det kommer til å bli jevnt og en skikkelig fight. Vi er klare det, og det er sånn fotballen bør være. Jeg elsker det. Hvis jeg ikke hadde vært en del av dette, ville jeg sett på. Nå jeg er en del av det, så det er enda bedre.

Avspark på Anfield er mandag klokka 21.00.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]