Ligastatistikk:Ingen er oftere involvert

Liverpools kaptein har vært en sentral brikke for Jürgen Klopp denne sesongen. Det bekrefter tall fra Opta.

7. okt 2016 kl 00.01 Marius Rabben

Etter sju runder har ingen spillere i Premier League vært nær ballen flere ganger eller slått flere pasninger enn Jordan Henderson.

Med hele 589 pasninger hittil, 85 mer enn Santi Cazorla på andreplass, dominerer han pasningstabellen, som presenteres av Daily Mail i samarbeid med Opta.

Eneste med over 700 touch

Tredjemann på listen, Danny Drinkwater, har til sammenlikning 468 pasninger så langt denne sesongen. Ingen andre Liverpool-spillere er inne på topp ti.

Derfor er det lite overraskende at Henderson også topper listen over Premier League-spillernes ballberøringer.

Med 711 berøringer er Liverpool-kapteinen den eneste i ligaen med ballkontakt over 700 ganger – foran Cazorla (618) og Drinkwater (590).

I den mer sittende midtbanerollen har Henderson i tillegg markert seg i gjenvinningsarbeidet: Kun Everton-spill Idrissa Gueye (36) og Drinkwater (30) har flere taklinger enn Henderson (29).

Andre i rødt skaper mye

Av skuddvillige spillere stikker Philippe Coutinho frem med 29 avslutninger så langt, noe som er nest flest. Zlatan Ibrahimovic leder statistikken med 38.

Som den eneste røde er James Milner på topp-ti-listen over innlegg fra åpent spill. I gruppe med kantspillere har visekapteinen slått ballen inn 32 ganger. Andros Townsend, med 46, har flest i ligaen.

Ragnar Klavan, som riktignok kun har spilt tre ligakamper, er blant de mest treffsikre spillerne hittil. Av dem med over 200 pasninger topper han (91,87 prosent treff) sammen med Cazorla, men Arsenal-stjernen har slått omtrent 300 pasninger mer enn stopperen.

Fremover på banen har Roberto Firmino, med 20, skapt like mange sjanser som Kevin De Bruyne og Dimitri Payet. Kun Jason Puncheon (24), Willian (23) og Dusan Tadic (22) har flere.

De Bruyne (4) har på sin side flest assists hittil, men Adam Lallana følger i mindre gruppe bak med tre. Coutinho og Gini Wijnaldum er blant dem med to.

Liverpool er også representert på listen over spillere med flest driblinger. Sadio Mané, som har stått over én kamp, har forsøkt å utfordre motstandere 39 ganger. Wilfried Zaha er den mest dribleglade i ligaen hittil med ytterligere ti forsøk.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]