Ingen har scoret, skutt eller løpt mer enn Liverpool

Med seks dager igjen til nordvestderbyet ser vi på de rødes tall i Premier League hittil.

11. okt 2016 kl 12.38 Marius Rabben

Liverpool, med fire strake seire, er to poeng bak ligaleder Manchester City etter sju serierunder, og det er de to lagene som har scoret flest (18) mål så langt.

Overraskende er det nok derfor ikke at Merseyside-klubben også har sendt av gårde flest skudd (135) på mål i Premier League foran den åttende ligarunden. Med 127 er Tottenham nummer to på listen.

Tall fra Opta viser at Jürgen Klopps mannskap også har best treffsikkerhet i ligaen, ved at 57,7 prosent av avslutningene treffer målet.

Kun Arsenal (22,9 prosent) har bedre skudd-til-mål-ratio enn Liverpools 21,2 prosent hittil denne sesongen.

Ingen lag har forsøkt å slå flere pasninger enn de røde (4220), og igjen er det bare Arsenal (4189) av de øvrige som har over 4000.

Liverpool har truffet på 84,6 prosent av pasningene. Det er fjerde best i ligaen, bak Chelsea, Manchester United og Arsenal.

Pep Guardiola sitt Manchester City topper ligastatistikken over høyest ballbesittelse, med 63,1 prosent, men Liverpool følger etter med 60,8 prosent i snitt.

Klopp har imidlertid ikke lagt skjul på at selv om Liverpool ikke er det rikeste laget i Premier League, så kan de være det best trente.

Og på de sju første kampene har Liverpool lagt hele 814,8 kilometer bak seg, noe som er overlegent mest i Premier League.

Manchester City (803,9 km) og Tottenham (803,4 km) er de eneste andre som har passert 800 kilometer.

De røde har også over hundre sprinter mer enn nummer to. Liverpool-spillerne har vært i full spurt 4165 ganger mot City, på andreplass, sine 4014.

Statistikk: Opta (via liverpoolfc.com)

Har du innspill til journalisten?
[email protected]