Tilbake til barndommens BootleHjelper de fattige i egen by

Fattigdommen ved Merseyside er stor. Søndag arrangerte Jamie Carragher oppvisningskamp til inntekt for 23 Foundation for å hjelpe fattige i egen by.

10. okt 2016 kl 16.58 Ragnhild Lund Ansnes

Jamie Carragher var tilbake i bydelen Bootle, nord for Liverpool, der han vokste opp. Og det på dagen 20 år etter han signerte profesjonell kontrakt med Liverpool Football Club.

Han hadde samlet fotballvenner og familie på sitt 23 Foundation-lag og de møtte Select 11, spillere som hadde betalt bidrag til den gode saken for å få spille mot Liverpools tidligere visekaptein og andre tidligere LFC-spillere.

Det går nesten ikke an å begripe hvor stor fattigdommen er i enkelte bydeler rundt Liverpool. Enkelte barn har ikke engang skikkelige sko!Philly Carragher

Tidligere Liverpool-spillere

Alan Kennedy, Neil Mellor, Jason McAteer, David Thompson, John Durnin og John Otsemebor har alle tidligere trukket i LFC-drakt og stilte på Jamies 23 Foundation-lag i rødt og sort. De ble leda av en annen mann fra Bootle, nemlig Roy Evans. I tillegg fikk også Jamie Carraghers brødre løpt av seg noen kalorier i sola på Delta Taxi Stadium, hjemmebanen til Bootle F.C.

Også Jamies sønn James og faren Philly sto på lagoppstillinga, uten at de to generasjonene ble representert på gresset.

Full innsats:
Full innsats:  Jamie Carragher,i drakt nummer 5 for dagen, hadde fortsatt litt sprut i beina, men stilte modig uten leggbeskyttelse.

Gamlesjefen tilbake

Roy Evans:
Roy Evans:  Også Roy Evans er fra Bootle og syntes det var gøy å være manager igjen, men påpekte at det bare var på papiret, for bortsett fra noen bytter, kunne han bare kose seg og se på kamp og le med de andre gutta.

Roy Evans var mannen som ga Jamie Carragher sjansen til å spille på Liverpool FCs førstelag. I dag var han tilbake som Carras sjef på benken.

– Det er fint å komme tilbake til Bootle, stedet jeg vokste opp, sjøl om jeg ikke bor så altfor langt unna nå heller. Viktigst er det likevel å få delta på en så god sak i regi av Jamie. Du må huske på hvor du kommer fra, og at du kan hjelpe til der om du har muligheten til det. Vi har det artig ved å komme sammen slik, men viktigst av alt er det at det kan gjøre en forskjell i folks liv.

– Hva betyr Jamie for folk i de lokale områdene rundt Liverpool?

– Han har vært en av våre aller mest betydningsfulle spillere. Jeg trodde i min tid at han kanskje kom til å spille 50 kamper for Liverpool FC, men endte opp med å spille over 700! Han er en fantastisk byprofil og derfor er det viktig at vi støtter opp om hans veldedighetsabeid.

Folkefest på Dodge Kop:
Folkefest på Dodge Kop:  På Bootle FC sin stadion heter kortsida Dodge Kop og på stadion var det fritt fram å drikke en søndagsøl om ønskelig.

Det kostet bare 5 pund for voksne og 3 pund for barn å se kampen, noe som gjorde det mulig for mange som ellers ikke har mulighet til å se sine Liverpool-helter spille.

Det var mange hundre som hadde møtt opp til veldedighetskampen. Philly Carragher, Jamie Carraghers far, sa før avspark at det er godt å få kunne bidra litt med en kamp som dette, da fattigdommen ved Merseyside er stor:

– Det går nesten ikke an å begripe hvor stor fattigdommen er i noen av bydeler rundt Liverpool. Enkelte barn har ikke engang skikkelige sko! Så alt hjelper, sa Philly Carragher, som var veldig fornøyd med dagen og oppmøtet.

Philly Carragher:
Philly Carragher:  Jamie Carraghers far er svært aktiv i sønnens veldedighetsorganisasjon 23 Foundation.

I tillegg var det loddsalg og salgsbod med 23 Foundations imponerende samling av spesielle, signerte samlerobjekter.

Signerte godsaker:
Signerte godsaker:  Mike og Gayner Lepic på plass for å selge signerte godsaker til en god sak.
Ansiktsmaling:
Ansiktsmaling:   Barna fikk ansiktsmaling i fotballtema på stadion.

Hovedpersonen selv, Jamie Carragher, bevegde seg fra forsvarsrekka og stadig mer offensivt framover på banen i løpet av kampen. Sulten på å skåre. Kanskje er det skuddet i stanga i sin aller siste kamp på Anfield som fortsatt sitter uforløst i kroppen?

23 Foundation vant tilslutt 4-1 etter to mål fra Ryan Lowe, som til vanlig spiller for Crew i andredivisjon, et fra Neil Mellor og et fra John Durnin. Også han en spiller flaska opp i Bootle.

Målskårer Mellor:
Målskårer Mellor:  Neil Mellor signerer autografer og stiller opp på bilder etter kampslutt.

Jaga bort Carra fra forsvaret

Alan Kennedy:
Alan Kennedy:  Sistemann ut av garderoben til Bootle FC. Fornøyd med å ha rappa Carras posisjon på banen.

Alan Kennedy (62) holdt imponerende hele kampen ut, og var veldig fornøyd med å ha tatt plassen fra Jamie i forsvarsrekka. Det kunne han røpe fra den langt fra lukseriøse hjemmegarderoben:

– Jeg hadde nummer 6 i dag. Den drakta har jeg aldri hatt før, men jeg ba Jamie Carragher om å komme seg ut av min posisjon! Carra og jeg etablerte gode kombinasjoner på venstresida. Jamie spilte fargerik fotball i dag.

– Jeg ga ham klar beskjed om at jeg ville ha ballen i beina og ikke i de åpne rommene og at jeg ikke kom til å dekke opp for ham hele tida. Men han leser spillet så godt, og med David Thompson som opererte på midtbanen og Neil Mellor som herja på venstresida, var det fantastisk. Det hjalp meg. Alan Kennedy ler hjertelig og tar en støyt vann.

Takknemlig for oppmøtet

Carra og Evans:
Carra og Evans:  Carragher og Evans svingte sprittusjen på bakrommet etter kampen.

Etter kampen ble det servert buffet til spillerne og de involverte på i samlingsrommet ved garderobene i det slitte, lille klubbhuset. Der slo supporterklubbens utsendte av en liten prat med Carra.

–Det er flott at så mange kom hit i dag, og at så mange av gutta ville spille kamp for en god sak. For meg er det viktig å gi noe tilbake til der jeg kommer fra, sa Jamie som var i godt humør – om noe mer rødsprengt av kraftanstrengelsen enn vi pleide å se ham etter kamper i Premier League.

– Men det irriterer meg at jeg ikke klarte å skåre mål i dag heller! Hans karakteristiske latter trilla ut i rommet.

Så deltok han og hans gamle manager Roy Evans på en spørsmålsrunde inne på klubbhusets pub. Nært, ujålete og selvsagt med en god porsjon humor.

Gull i enden av regnbuen

Dagen ble avslutta med en vakker regnbue som punktum etter en solrik, vindstille dag, med varsel om plaskregn – som kom i behagelig avstand fra arrangementet. Men om det nå ikke akkurat var gull i enden av regnbuen over Bootle FC sin stadion, hadde i alle fall Jamie Carragher og hans 23 Foundation strødd litt gullstøv over Bootle og Carras gamle hjemplass i løpet av denne søndagen i form av en trivelig folkefest til inntekt for en god sak.

Gull i enden:
Gull i enden:  Fantastisk regnbue over Delta Taxi Stadium etter kampen.
Vi har det artig ved å komme sammen slik, men viktigst av alt er det at det kan gjøre en forskjell i folks liv.Roy Evans

Har du innspill til journalisten?
[email protected]