– Jeg aner ikke hva som kreves for å vinne Premier League

Jürgen Klopp er fornøyd med lagets prestasjoner og utvikling så langt denne sesongen.

31. okt 2016 kl 00.39 Einar Kvande

Liverpool har møtt tre fysisk tøffe motstandere i Manchester United, West Bromwich og Crystal Palace i oktober, og har klart seg bra mot alle tre.

– Vi visste vi måtte utvikle denne siden av vårt spill, sier Jürgen Klopp til Liverpool Echo.

Klopps lag slet med denne typen motstander forrige sesong, og tapte mot lag som Watford, West Ham og Newcastle. Til helgen står Watford igjen på motsatt banehalvdel.

– Dette var et stort samtale-emne blant folk forrige sesong, når vi møtte fysisk tøffe lag som satset på kontringer.

– Alle trenger litt tid. Guttene er veldig dyktige, så vi trenger bare å spille fotball. Vi kan ikke bare skyte ballen i en retning og løpe etter. Vårt ansvar er å spille fotball.

– Det er mye hyggeligere å spille på Anfield

Klopp er fornøyd med sju poeng på de tre siste kampene. Mange mener at Liverpool har hatt den vanskeligste starten på sesongen av alle lagene som kjemper i toppen, men Anfield-klubben holder likevel følge med Arsenal og Manchester City. Ingen lag i Premier League har spilt færre hjemmekamper enn Liverpool så langt i sesongen.

– Prestasjonene er ikke bra hele tiden, men mesteparten av tiden er de det. Nå har vi en uke før vi møter Watford.

– Dessverre er alle bortekamper vanskelige. Det er mye hyggeligere å spille på Anfield, men når du først er ute på banen spiller det ingen rolle. Vi tar med oss mange supportere til bortekampene. Jeg vet ikke hvor mange vi hadde på Selhurst Park, men det virket ganske fullt der. Så dette med hjemmebanefordel er ikke så viktig, selv om det selvsagt er mest hyggelig med hjemmekamper.

– Jeg aner ikke hva som kreves

Klopp vil imidlertid ikke høre snakk om at Liverpool kan vinne Premier League.

– Dette er min første skikkelige sesong i Premier League. Jeg aner ikke hva som kreves for å vinne ligaen.

– Men jeg er ganske sikker på at den aldri har vært avgjort ved utgangen av oktober. Vi er i god form for øyeblikket. Det er alt.

Jeg er ganske sikker på at Premier League aldri har vært avgjort ved utgangen av oktober. Vi er i god form for øyeblikket. Det er alt.Jürgen Klopp

Klopp tar en kamp om gangen, og er fornøyd med prestasjonen mot Palace.

– Jeg kan ikke finne noe negativt. Jeg kan ikke stå her og si at noen skulle gjort det og det. Jeg er ikke typen som gjør det. Jeg forventer ikke det perfekte. Jeg forventer ikke perfekte kamper.

– Selvsagt liker jeg det når vi vinner 5-0 en gang i blant, men selv da kan du ikke påstå at du er fullkomment lykkelig. Jeg er ikke slik. Jeg vet vi må forbedre oss og utvikle oss, men det er helt greit å vinne 4-2. Hadde dere spurt meg før kampen hadde jeg takket ja til det. Og nå etter kampen, hadde jeg fortsatt takket ja til det. Alt er bra.

– Nå har vi en hel uke der vi kan forberede oss til møtet med Watford. Det er det eneste vi må fokusere på nå. Vi skal gjøre vårt beste, og så får vi se. Det er enda en jobb som må gjøres. De har en italiensk manager, de vant i helgen, de benytter ulike systemer og er godt organiserte. Så vi har en ganske stor jobb foran oss.

Konkurrentene skal ut i Champions League-kamper

Mens Liverpool trener på Melwood denne uken skal de argeste konkurrentene i Premier League spille Champions League-kamper. Manchester City møter Barcelona, mens Arsenal reiser til Sofia. Tottenham møter Bayer Leverkusen på Wembley. Klopp benekter dog at dette gir hans lag en fordel.

– Hvorfor spiller disse lagene i Champions League? Det er fordi de er kvalitetslag. Fordi de spiller god fotball. De kan rotere og hvile spillere.

– Det er ikke så kult når du ikke har suksess, men når du oppnår suksess må du bare ta dette med deg til neste kamp. Du kan rotere på laget når du har en stor tropp. Selv kan vi ikke rotere så mye.

– Av og til kan det være en fordel å ikke være med i europacupene, men hvorfor vinner et lag som spiller alle disse intense midtukekampene så ofte ligaen? Det kan dere fundere litt på.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]