– Jeg er ingen scouser, men jeg vet hva denne kampen betyr

U23-kaptein Harry Wilson er klar for miniderby mot Everton på søndag.

21. okt 2016 kl 23.23 Einar Kvande

Liverpool U23 er vertskap for Everton U23 på Prenton Park søndag ettermiddag. Den unge waliseren Harry Wilson scoret i begge kampene mot Everton forrige sesong.

Utgangspunktet foran søndagens kamp er at Everton topper tabellen, mens Liverpool ligger på fjerdeplass i Premier League 2.

– Det spiller ingen rolle hvor på tabellen de to lagene ligger, Liverpool mot Everton er alltid en enorm kamp. Rivaliseringen er stor, og det er en kamp vi ser frem til. Vi skal forsøke å gå ut på banen og spille vår fotball, og få et godt resultat, sier Wilson til Liverpool Echo.

– Selv om jeg ikke er scouser, kjenner jeg rivaliseringen like godt som alle andre. Jeg har vært i klubben i 10-11 år, og uansett hvilket alderstrinn du møter Everton på, så føler du ekstra ansvar foran en kamp mot naboen. Den første taklingen, den første headingen, det første målet. Det er viktige å sette standarden i kampen.

Kaptein

Dette blir første gang Wilson skal lede Liverpool som kaptein i et lokaloppgjør.

– Det er mange som er venner på tvers av klubbene. Scouserne kjenner selvsagt hverandre godt. Det er et par walisere på laget deres også, som jeg kjenner godt. Men så snart vi er ute på banen, ønsker vi å prestere for Liverpool, og de ønsker å gjøre det bra for Everton. Så jeg tror ikke disse vennskapene betyr noe ute på banen.

– Jeg har en ganske god statistikk mot Everton. Vi spilte mot dem to ganger forrige sesong, og jeg scoret i begge kampene. Men jeg tror ikke jeg gjør noe annerledes mot Everton. Du behandler kampen som enhver annen kamp. Du kan ikke la deg rive med av begivenheten. Du må spille spillet, og håpe at resultatet vil bli bra.

Tøff periode

Det var Wilsons smarte flikk som sørget for at Liverpool U23 fikk med seg ett poeng fra kampen mot Manchester United tirsdag kveld.

– Vi er inne i en tøff periode nå. To tøffe uker. Vi spilte mot United på tirsdag, nå skal vi møte Everton, og deretter Manchester City og Porto. Så det er fire virkelig gode kamper vi skal gjennom på to uker. Det blir to viktige uker. Alle er mentalt forberedt på disse kampene, ikke bare derbyet.

Førstelagsspillere som Danny Ings og Mamadou Sakho har spilt for førstelaget de siste kampene.

– Det er litt merkelig å være kaptein for seniorspillere, men jeg har vært det noen ganger nå, så det blir en vane. De har hjulpet oss masse. Det er til nytte for oss at vi får spille sammen med kvalitetsspillere hver uke.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]