– Jeg er lei meg for at det ble en kjedelig fotballkamp

Jürgen Klopp brukte ironikortet med glede etter 4-2 over Crystal Palace i London.

29. okt 2016 kl 22.48 Einar Kvande

Det ble en thriller av en fotballkamp på Selhurst Park, der det ble gjort hele fem mål før pause, og ett etter hvilen.

– Jeg ber om unnskyldning for denne kjedelige forestillingen! Jeg tror vi har skyld i at det ble slik en dårlig stemning, begynte Jürgen Klopp sin pressekonferanse etter 94 pulserende minutter i Croydon.

– Selvsagt er alt bare bra. Jeg var ikke spesielt fornøyd i starten. Vi var ikke bestemte nok og ikke direkte nok. Vi spilte god fotball, men ikke helt slik det skal være, utbroderte tyskeren.

– Vi scorer fine mål, og skaper noen utrolige sjanser. Vi kunne virkelig ha gjort flere mål. Det tror jeg alle er enige i.

– Deretter åpnet vi opp kampen selv. Vi tenkte at det alltid bør være litt spenning når Liverpool er involvert i en kamp. Den første scoringen deres var en gavepakke, og den andre scoringen var heller ikke spesielt godt forsvarsspill fra vår side, før angrepet ble avsluttet med en god heading. Så det åpnet opp kampen.

– Det var en veldig intens stemning der ute. Vi gjorde et tredje mål før pause, og deretter spilte vi ikke god nok fotball i begynnelsen av andre omgang. Vi var ikke bestemte nok. Det var et problem, så det ble en vill kamp, som vi måtte investere mye i. Christian Benteke hadde blitt varm i trøya, og hoppet opp i skyene, og flikket baller som det var vanskelig å forsvare seg mot.

– Alt kunne ha skjedd i denne kampen

– Vi scoret så et fjerde mål. Alt kunne ha skjedd i denne kampen, men jeg tror ikke noen kan påstå at vi ikke fortjente å vinne. Så alt er bra sett fra vårt ståsted.

– Etter at jeg kom til Liverpool har jeg vært fornøyd med karakterstyrken til laget mitt. Den har jeg aldri stilt spørsmål ved. Men dette er fotball, og du klarer ikke å slå tilbake hver dag. Vi bør ikke sette oss selv i situasjoner som dette for ofte, men vi er likevel gode nok til å finne en løsning på slike situasjoner. 2-0 ville ha vært bedre til pause enn 3-2, men nå etter kampen er alt greit.

MYE Å RETTE PÅ
MYE Å RETTE PÅ  jürgen Klopp er på ingen måte ferdig med å utvikle dette Liverpool-laget.

Liverpool har en veldig god statistikk i London under Jürgen Klopp.

– Når du reiser rundt som en fotballklubb, ser du ikke forskjell på byene. Du lander et sted når det er mørkt, og du kjører buss til hotellet i mørket, og i dag kjørte vi også buss til stadion i mørket, så dette kunne ha vært hvor som helst for oss. Jeg likte London før jeg ble manager i England. Vi har hatt noen gode resultater her, det er sant.

Mye å rette på i det defensive spillet

Klopp var ikke spesielt fornøyd med Liverpools defensive prestasjoner i denne kampen.

– Vi vil få orden på forsvaret. Hva som skjer da, får vi se. Spillerne mine kan forsvare seg veldig bra. Jeg vet at alle vil snakke om det svake forsvarsspillet etter denne kampen. Men innad i et fotball-lag går du ikke inn i garderoben og sier at du er dårlig i forsvar, og du er en dårlig keeper, og slike ting. Dette er mennesker. Vi jobber med det, og jeg er helt overbevist om kvaliteten til spillerne.

– Dersom de gjør feil, og vi likevel klarer å holde oss inne i kampen, da er det en veldig god test for dem. De holdt seg inne i kampen i kveld. Jeg er fornøyd med responsen deres, men ikke med situasjonene som oppstod, og ikke med starten på kampen, så det må vi jobbe med. Men jeg er fornøyd med reaksjonen til spillerne. Så dette var greit for meg. Vi vil jobbe videre med det, og så får vi se hvor det fører oss.

Strålende Coutinho

Philippe Coutinho spilte en ny strålende kamp, og ble kåret til banens beste spiller både av BT Sport og Liverpool.no.

– Hva kan jeg si? Phil er en god fotballspiller. Det visste alle fra før, tror jeg. Han er 24 år gammel nå, og hans arbeidskapasitet er utmerket, og det er noe som er viktig for laget.

– Han kan ikke slutte å jobbe, for han kan ikke være et geni hver dag, men selv når han ikke er et geni har vi en skikkelig fotballspiller. Så det er bra.

– Det er slik guttene er. Det ville ha vært vanskelig å spille kampen med ti mann, så jeg er fornøyd med alle spillerne jeg hadde på banen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]