– Jeg er nok en annerledes leder

Harry Wilson snakker om veien tilbake til Wales' landslag og inn på førstelaget i Liverpool, og rollen som U23-kaptein.

4. okt 2016 kl 17.06 Arve Vassbotten

Liverpools unggutt Harry Wilson fikk sin landslagsdebut og eneste kamp for Wales for tre år siden. Han ble da den yngste landslagsspilleren i hjemlandets historie da han kom inn som 16-åring i november 2013 i VM-kvalifiseringskampen mot Belgia.

– Jeg følte at jeg gjorde det bra på trening, og det var mange skader og jeg fikk sjansen min, selv om det bare var for fem minutter. Det var en utrolig følelse for meg og familien, og et stolt øyeblikk. Det økte kanskje presset på meg, men jeg følte det ikke. Jeg sa til meg selv: «det har skjedd nå, hvis jeg kommer tilbake til Liverpool og fortsetter å utvikle meg kan jeg forhåpentligvis få mye mer av dette i framtiden», sier Liverpools U23-kaptein til BBC.

Vil tilbake

Da Wales møtte Slovakia i åpningkampen i sommerens EM, satt han på tribunen sammen med foreldrene sine og så den historiske kampen. 19-åringen håper at han snart få sjansen for Chris Colemans mannskap igjen.

– Når jeg spiller for Wales U21 prøver jeg alltid å gjøre mitt beste for å bli lagt merke til om manageren ser på. Og her i Liverpool i U23-ligaen, som er en god serie, gir meg alle muligheter til å komme tilbake i Wales-troppen, sier Wilson til BBC.

Ingen god fjorårssesong

Til tross for landslagsdebuten for så lenge siden, venter Wilson fortsatt på debuten for Liverpool.

– Sist sesong gikk ikke så bra som jeg ønsket, og jeg mistet mye av sesongen på grunn av skader. Det var fint å bli tilbudt en ny kontrakt, og nå som jeg er frisk igjen kan jeg vise klubben de kvalitetene jeg har og jobbe meg opp på førstelaget, sier han.

Wilson signerte en ny langtidskontrakt i juli, og han er også blitt kaptein for U23-laget.

– Det er en stor ære for meg, og større ansvar, men det er jeg glad for å ha. Jeg er nok en annerledes leder. Jeg leder kanskje ikke med munnen på banen. Men om laget trenger noe inspirasjon underveis i en kamp, kan jeg gi dem det og dytte alle framover.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]