– Jeg har ingen preferanser om hvor jeg skal spille

Roberto Firmino startet karrieren som forsvarsspiller, og bryr seg ikke noe om hvor han spiller på banen - bare han får spille.

3. okt 2016 kl 23.00 Arve Vassbotten

– Jeg har ingen preferanser om hvor jeg spiller på banen. Jeg vil bare spille, uansett posisjon, sier Roberto Firmino i en video publisert på YouTube av SoccerAM.

– Jeg vil alltid hjelpe laget og vise hva jeg kan gjøre, legger brasilianeren til.

Endret posisjon etter å ha dominert

Firmino startet faktisk karrieren som forsvarsspiller. I intervjuet får han spørsmål om hvordan han endte opp med å være angrepsspiller isteden.

– Det var en ungdomstrener i CRB (Clube de Regatas Brasil). Jeg spilte forsvar en gang, jeg dominerte kampen og driblet meg også forbi angrepsspillerne noen ganger. Jeg viste min kvalitet, så han bestemte seg for å bruke meg som playmaker.

– Jeg spilte så på vingen en stund, før jeg ble offensiv midtbanespiller da jeg begynte å score mål, og forstod at det var posisjonen for meg.

Klopp den beste

25-åringen setter stor pris på å ha Jürgen Klopp som manager.

– Han er en fantastisk manager, og den beste jeg har jobbet med så langt. Det er utrolig å arbeide med han. Han har et godt hjerte og han har også den tyske mentaliteten.

– Trening er som en kamp for han. Han er alltid 100 prosent fokusert hver dag opp mot kampdag. Han er alltid slik. Atmosfæren han skaper for gruppen er utrolig.

Etter sju kamper ligger Liverpool på 4. plass i Premier League, bare to poeng bak serieleder Manchester City. I intervjuet svarer Firmino dette på tittelsjansene:

– Ingenting er umulig. Vi jobber hardt for å forbedre oss hver dag. Liverpool er selvsagt en stor klubb, vi har alltid vært der oppe å kjempet for ligatittelen. Vi vil vinne tittelen om vi jobber hard og fortjener det, sier han.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]