– Jeg har seks spillere på benken som er i god form

James Milner er syk, og Alberto Moreno kan komme til å starte lørdag. Jürgen Klopp mener spanjolen er i sin beste form.

29. okt 2016 kl 00.17 Arve Vassbotten

Alberto Moreno kan komme til å starte mot Crystal Palace, om ikke James Milner blir frisk etter sykdommen han har slitt med denne uka. Jürgen Klopp har ingen betenkeligheter med å sette inn Moreno på lørdag.

– Mange avkrev Moreno, men han er i sin beste form siden jeg kom hit nå, sier Klopp til Liverpool Echo.

En god situasjon

– Begge midtstopperne spilte veldig bra mot Tottenham, og det samme med begge backene. Det beste er at jeg har en startellever, og på benken har jeg seks spillere som pusher meg til å sette dem på grunn av formen, hvordan de har spilt på trening og på grunn av deres siste kamp.

– Det gjør ikke livet mitt veldig enkelt, men det er til det beste. Vi har muligheten til å gjøre gode bytter. Å ha mer enn elleve spiller i god form trengs for å ha suksess. Når fløyta går er ikke alle nødvendigvis i den posisjonen de ønsker, men om de holder seg tålmodige kan de komme oftere i den posisjonen, sier Klopp.

Ber Origi være tålmodig

Divock Origi er så langt ikke fått startet noen kamper i Premier League denne sesongen. 21-åringen er blant spillerne som banker på døra til førstelaget. Da Klopp kom til klubben i fjor, var situasjonen en helt annen. Da lot Klopp Origi være igjen på Melwood for å trene, istedenfor å være med til Stamford Bridge.

– Jeg ba han holde på ballen til jeg kom tilbake. For Divock er det ganske enkelt. I oktober i fjor da jeg kom hit var han langt unna førstelaget. I januar/februar viste han oss alle hva slags spiss han er. Etter ankelskaden i april trengte han litt tid, og hadde ikke noen rytme. Slik er det for unge spisser noen ganger. Nå er det oktober igjen, og han er i en helt annen form, sier Klopp.

– Han er fortsatt en ung gutt, men han trenger å lære. Det er hans situasjon, men alt er bra. Vi er veldig glad for at han er her, og at han er tilbake og i form.

Klopp mener det eneste Origi kan gjøre, er å levere når han får sjansen, slik som han gjorde mot Tottenham.

– I en mindre klubb spiller man hele tiden. I en større klubb må du bruke spilletiden godt, sier Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]