Liverpool – Manchester United neste mandag:– Jeg tror Loris Karius vokter buret for Liverpool

Liverpool-legenden John Aldridge har tatt til orde for at Simon Mignolet må stå i mål mot Manchester United. Det er ikke den gamle keeperkjempen Erik Thorstvedt enig i.

7. okt 2016 kl 08.37 Einar Kvande

Aldridge mener at Jürgen Klopp står overfor et interessant keepervalg foran kampen mot Manchester United. Loris Karius har fått sjansen i de tre siste kampene, men Aldridge mener at tyskeren har sett litt nervøs ut, og spesielt på dødballer.

– Klopp sa at han ville tenke gjennom keepersituasjonen mens det spilles landskamper, etter å ha gitt begge målvaktene sjansen til å vise seg frem. Jeg tror at Karius vil bli en god keeper for Liverpool en dag, men akkurat nå ville jeg ha valgt Mignolet, skriver Aldridge i sin faste spalte i Liverpool Echo.

Den gamle Tottenham-keeperen Erik Thorstvedt er ikke enig i det resonnementet.

– Jeg tror Loris Karius står mot Manchester United, sier Thorstvedt til Liverpool.no.

– Karius har hatt veldig lite å gjøre i de tre kampene han har stått. Derfor synes jeg det vil være veldig merkelig å gå tilbake og skifte keeper igjen nå, selv om redningsprosenten hans er så lav som 50%.

– Jeg tror Klopp kjøpte Karius fordi han skal være førstekeeper og spille, men den skaden han fikk i sommer kom ubeleilig.

Liker Mignolet

Thorstvedt understreker at han liker Simon Mignolet som keeper, og syntes belgieren var en av Premier Leagues aller beste keepere allerede da han var i Sunderland.

– Det har imidlertid kommet til et punkt i Liverpool hvor alle små feil han gjør blir satt under lupen, og det er synd, for det har påvirket ham.

HENVIST TIL BENKEN
HENVIST TIL BENKEN  Simon Mignolet har varmet innbytterbenken i de tre siste Liverpool-kampene.

Thorstvedt påpeker dog at han selv og alle andre «sofaeksperter» ikke har det samme grunnlaget for å vurdere keeperduellen i Liverpool som Jürgen Klopp har.

– Han ser målvaktene på trening hver dag, og kjenner de som personer. Han er mye bedre i stand til å ta en avgjørelse enn vi som bare ser dette fra sidelinja.

– Som nevnt synes jeg Karius har fått svært få sjanser til å vise seg frem. Den ene avslutningen som Hull hadde gikk vel inn, mens Swansea hadde tre avslutninger, hvorav en gikk i mål. Mot Burton måtte han vel ikke foreta en eneste redning. En kan ikke bruke en slik statistikk til å avgjøre en keepers videre skjebne. Grunnlaget er alt for tynt til det.

– Som sagt tror jeg valget faller på Karius, men jeg blir likevel ikke sjokkert dersom Mignolet står mot Manchester United. Dette er en stor kamp, og Klopp kommer til å ta ut den keeperen som han mener er best skikket for oppgaven, uten å ofre psykologien i duellen mellom hans egne målvakter en eneste tanke. Mot Manchester United stiller du rett og slett med det beste mannskapet du har til rådighet.

Bevisst taktikk

Thorstvedt tror kanskje den usikkerheten som Karius har vist i feltarbeidet i de tre kampene han har stått, skyldes at han er fersk i Premier League, og at motstanderne bevisst går inn for å gjøre det tøft for ham.

– Dette er en kjent taktikk blant Premier League-managere og spillere. En fersk keeper blir utpekt som et svakt punkt, som skal tas tøft. Det tråkkes ekstra hardt til i duellene mot dem, og dermed føler nok keepere som er ferske i Premier League seg ekstra presset i de første kampene. Vi så det med Claudio Bravo i Manchester City også.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]