– Jürgen staker ut kursen for oss

Trener Pepijn Lijnders beskriver det første året med Jürgen Klopp som Liverpool-manager.

6. okt 2016 kl 10.01 Einar Kvande

– Jeg var ikke bekymret da Jürgen kom til klubben, for han står for moderne, total fotball. Jeg så bare frem til å jobbe sammen med ham, forteller Lijnders til Daily Express.

Nederlenderen forteller at den første uken var hard, og full av følelser.

– Det er et ordtak som lyder «Skynd deg sakte». Det er eksakt slik Klopp har innført vår spesielle måte å spille på.

Alle har ansvar for alt

– Vi ønsker å bli et lag der alle er en angriper og alle er en forsvarsspiller. Kort og godt er alle ansvarlige for alt. I en klubb som Liverpool må du være i stand til å delegere og skape tillit.

– Det er derfor bedre folk skaper et bedre lag. Jürgen ignorerer det han ikke kan kontrollere, og ved å påvirke og utvikle staben utvikler han indirekte også spillerne.

Forandret stemningen

– Når vi trenger ledelse, staker Jürgen ut kursen for oss. Et godt eksempel på dette var bortekampen mot Villarreal i semifinalen i Europa League, hvor vi slapp inn ett mål i siste minutt og tapte kampen.

– Både spillere og stab var langt nede like etter kampslutt. Men Jürgen kom inn i garderoben og forandret stemningen totalt i løpet av fem minutter. Vi forlot stadion vel vitende om at vi kom til å angripe dem på Anfield på en måte de aldri hadde opplevd tidligere.

– Noen ganger er det viktigere å påvirke neste kamp like etter kampslutt i en kamp, enn i de fem dagene forut for kampen.

Liverpool vant som mange vil huske returkampen 3-0.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]