King Kenny ble rasende da McAteer gikk til Liverpool

Jason McAteer var på et hotellrom og skulle signere for barndomshelten Kenny Dalglish, men en telefonsamtale snudde dagen trill rundt.

4. okt 2016 kl 20.02 Arve Vassbotten

I 1995 hadde Jason McAteer akkurat rykket opp med Bolton og nådd ligacupfinalen der laget tapte for Liverpool.

En annen rød legende, Kenny Dalglish, hadde på den tiden akkurat ledet Blackburn til ligatittelen. I et forsøk på å styrke mannskapet la Dalglish inn bud på 9,5 millioner pund for McAteer og lagkameraten Alan Stubbs.

McAteer, Stubbs og agenten Ian Rioch møtte Dalglish og assistenten Ray Harford på et hotellrom for å diskutere overgangen.

Slipper bomben

«To år etter at jeg spurte Kenny om å signere mitt Bolton-program, vil han ha autografen min på en kontrakt», skriver McAteer i boken «Blood, Sweat & Jason McAteer: A Footballers’ Story».

I løpet av samtalen med barndomshelten ringer telefonen til agenten.

«Ian kommer tilbake inn i rommet. Og slipper en bombe. Bolton har akkurat akseptert et bud på 4,5 millioner pund fra Liverpool på meg. Bare meg. Ikke Stubbsy. Han ser Kenny inn i øynene, og sier til han at han må snakke med Liverpool på mine vegne. Han spør ikke engang meg. Han sier han må avslutte disse samtalen, og at han kommer til bake til Kenny når han vet hva Liverpool tilbyr.»

GOD STEMNING:
GOD STEMNING:  Kenny Dalglish og Jason McAteer kan le av det som skjedde i 1995 i dag.

Stor gest

Da endret stemningen i rommet seg raskt.

«Jeg legger knapt merke til at Kenny begynner å fråde. Uten å blunke, sier han til Ian at avtalen er over om han snakker med Liverpool. Ikke bare for meg, men for Alan også. Ian krangler med kongen. Kenny gir oss fem minutter utenfor for å snakke om det, og levere nyheten til Alan. Men han endrer ikke på tilbudet. Og hvis vi snakker med Liverpool, er alle avtaler med Blackburn over. »

McAteer forteller Stubbs om hva som har skjedd, og får uventet støtte.

«Alan tenker ikke over det engang. Han sier jeg må gå videre fra Kenny Dalglish og snakke med Liverpool. Jeg minner han på at hvis jeg gjør det, vil det ødelegge for hans Blackburn-overgang også.»

McAteer sier han er evig takknemmelig over svaret han fikk.

«Han forteller meg at han vet bedre enn meg hva Liverpool betyr for meg. Hvis Everton hadde gått etter ham, ville han gjort akkurat det samme, og jeg ville vært like støttende for ham.»

«Han inisterer på at jeg må være egoistisk. Det er en utrolig gest, og sier alt om Alan. Jeg vil ikke svikte han, men jeg må. Det er min drøm.»

Når han seinere forteller Kenny om beslutningen om å snakke med Liverpool før han eventuelt vurderer Blackburns tilbud på nytt, får han beskjed om at tilbudet er trukket tilbake.

Ifølge McAteer var det han selv som hadde tipset Sammy Lee om at noe var på gang med Blackburn, fordi Lee pleide å kjøre han på trening i Bolton.

«Jeg trodde bare jeg overleverte noen nyheter til Sammy. Jeg hadde ikke trodd det skulle utløse et bud», skriver McAteer, som fikk 139 kamper og seks mål for Liverpool.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]