Klopp frykter dødballene til WBA

Jürgen Klopp er fortsatt ikke 100% fornøyd med hvordan laget hans forsvarer seg på dødballer.

19. okt 2016 kl 22.08 Einar Kvande

West Bromwich er kjent som dødballspesialister, og vil utvilsomt forsøke å benytte seg av sitt fremste angrepsvåpen også på Anfield. The Baggies har gjort fire mål på cornersituasjoner i løpet av sesongens åtte første kamper, og over halvparten av scoringene deres har kommet etter innlegg fra sidene.

Jürgen Klopps slagplan foran kampen mot Tony Pulis sine menn er å gi bort færrest mulig dødballmuligheter til gjestene.

– Alle kjenner til deres spillestil, så de vil helt klart gå for å skaffe seg mange dødballsituasjoner, sier Klopp til Liverpool Echo om West Bromwich.

– De er virkelig sterke på dødballer. Alle Liverpool-fans mener at vår eneste store svakhet er dødballer. Vi har ikke så store problemer med dette lenger, men vi slipper fortsatt inn noen mål på dødballer.

2 x poengdeling

Klopps Liverpool spilte uavgjort i begge kampene mot The Baggies forrige sesong. På Anfield endte det 2-2 etter en utligning av Divock Origi på overtid.

– Den gode nyheten er at det ikke er enkelt å spille oss ut. Den dårlige nyheten er at jeg ikke er 100% fornøyd med hvordan vi forsvarer oss på dødballer. Derfor må vi være ekstra konsentrerte. Vi klarer ikke å unngå dødballer i mot helt, så vi må forsvare oss veldig godt på dem.

West Bromwich er fysisk tøffe og sterke. Det vet vi. Men så lenge vi har ballen, får de ikke utrettet noe. Da må de forsvare seg mot oss.Jürgen Klopp

– West Bromwich er fysisk tøffe og sterke. Det vet vi. Men så lenge vi har ballen, får de ikke utrettet noe. Da må de forsvare seg mot oss.

– Det blir veldig viktig for oss å finne løsninger på den formasjonen de kommer med. De kampene vi har spilt frem til nå har vært god læring foran denne kampen.

– Alt vi har gjort siden preseason startet var med tanke på kamper som dette. Forhåpentligvis klarer vi å vise at vi har tatt et stort steg i riktig retning.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]