Klopp har et luksusproblem på topp

Liverpool-manageren sliter med å finne plass til målfarlige herremenn som Daniel Sturridge, Danny Ings og Divock Origi i sin startoppstilling.

26. okt 2016 kl 10.00 Einar Kvande

Klopp var godt fornøyd med alle sine tre spisser i gårsdagens ligacupkamp mot Tottenham. Ikke minst Sturridge, som gjorde begge Liverpools mål i 2-1 seieren.

– Han fikk vist sitt potensial, sitt talent og sine styrker, uttalte Liverpool-manageren på pressekonferansen etter kampen.

– Han er en avslutter. En veldig god spiss. Jeg har aldri vært i tvil om det, selv da han ikke scoret mål. Det har aldri vært stilt spørsmål ved hans kvaliteter, la Klopp til.

– Divock Origi scoret ikke, men spilte ganske bra. Danny Ings spilte også bra da han kom inn, selv om han ikke gjorde mål.

– Daniel er en vidunderlig målscorer, og veldig viktig for oss. Han kunne ha gjort tre eller fire mål. Det ville ha vært perfekt. Men han var veldig bra.

Origi fikk krampe

Divock Origi fikk stående applaus da han ble erstattet av Danny Ings drøye tjue minutter før slutt. Ings spilte for øvrig sin første kamp på Anfield på over ett år.

– Det er ingen diskusjon om kvalitetene til Sturridge, Origi og Ings. Men vi kan ikke spille med fire spisser. Dersom noen har en løsning på hvordan vi kan gjøre det, og fortsatt være i stand til å forsvare oss, så vær så snill å ta kontakt!

– Divock er en god spiller. Han har et enormt potensial. Belgia er et heldig land, som har så mange gode spisser.

– Divock fikk krampe mot slutten. Han var i godt slag, men så kom krampen. Det er problemet når du ikke har kamprytmen inne. Det var en ganske intens kamp, og vi sløste selvsagt med energi også.

– De unge spillerne føler at de er i godt slag, og ønsker å løpe og løpe, og så vil de score. Dessverre klarte de ikke det, så de sløste med energien. Da kan du få krampe.

Unødig spenning

– Kampen ble jevnere enn den burde ha vært. Vi hadde langt flere sjanser enn Tottenham hadde. Jeg synes straffesparket var billig. Det var den eneste vanskelige situasjonen vi måtte håndtere.

– Det var vi som skapte sjansene, og vi kunne ha scoret både to, tre og fire ganger. Men vi lever ikke i drømmeland, og du klarer ikke alltid å vinne med tre eller fire mål. Vi tok ikke vare på sjansene våre, og det ble spennende mot slutten. Men vi er i neste runde, noe som er bra. Vi er glade, avsluttet Klopp.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]