Klopp vil ikke ha kake

Det nærmer seg ett år siden Jürgen Klopp ble ansatt som Liverpool-manager, men hovedpersonen selv ønsker ingen markering av dagen.

3. okt 2016 kl 10.29 Einar Kvande

Kommende lørdag vil det være ett år siden Jürgen Klopp ble ansatt som manager for Liverpool FC. I løpet av dette året har han styrt Liverpool til to finaler, i ligacupen og Europa League, men endte dessverre opp med å tape begge.

I skrivende stund er Liverpool på fjerdeplass i Premier League. Sju kamper er spilt, og de røde er bare to poeng bak Manchester City som topper tabellen.

– Jeg har verken tid eller er i humør til å reflektere over dette året, om jeg skal være ærlig, sier Klopp til Liverpool Echo.

– Det har gått ett år. Jeg er blitt ett år eldre, og det er noe dritt, men ellers er alt bra. Ikke perfekt, men helt greit. Det var det vi håpet på, og det var det vi sa.

– Etter et år her kan vi snakke om slikt. Det var mye tvil og rykter rundt meg. Folk sa at selv om jeg var en god trener i Dortmund, så trodde de ikke at en tysker ville være i stand til å få ting til å fungere her. Men det er bedre nå.

– Men hovedsaken er at jeg ikke er her bare for ett år. Jeg vil forhåpentligvis være her i lang tid fremover, og det betyr at vi må benytte oss av all den informasjonen vi har samlet frem til nå, og lære av den.

– Det er slik livet fungerer. Du samler erfaringer, lærer av de, og gjør deg klar til neste utfordring.

– Det er den 8. oktober jeg har vært her ett år, er det ikke? Vi kommer ikke til å feire, det kan jeg fortelle dere! Forhåpentligvis er det ingen som disker opp med kake!

Ønsker ikke å dvele ved fortiden

Klopp ønsker heller ikke at hans spillere skal dvele ved fortiden.

– Vi må skape håp og drømmer. Det eneste problemet er at vi ikke kan håpe og drømme. Alle andre kan få lov til det. Så langt denne sesongen har vi mye positivt å snakke om, men vi må gå ut og prestere.

– Jeg likte denne klubben allerede før jeg kom hit, men det er veldig annerledes når du er her. Det er mye arbeid som må gjøres i denne klubben, så vi kan ikke nyte klubbens historie. Det handler om å bli en del av historien. Og vi ønsker at den delen skal være en hyggelig del.

Fjerde strake ligaseier

Liverpool tok sin fjerde strake ligaseier, da de slo Swansea 2-1 i helgen, men Klopp var slett ikke fornøyd med prestasjonen i første omgang.

– Det var en veldig positiv uke. Intervjuer ble gitt i øst og i vest, «manageren var strålende» og «alle trivdes.»

– Så kom helgen, og Swansea ventet på oss med en kniv mellom tennene. Da måtte vi prestere igjen.

– Det er dette jeg snakker om. Vi må bli vant til det. Skal du oppnå suksess må du kjempe i hver kamp, kjempe for tre poeng i hver kamp.

– Jeg er godt fornøyd med innsatsen på tribunene. Den var storartet! Vi gjorde det ikke så enkelt for våre supportere, men de benyttet hvert godt øyeblikk vi hadde til å hjelpe oss tilbake i kampen. Det var flott gjort!

– I situasjoner som dette ser vi ofte en eller to treningsøkter i uken der vi tenker «Jøss, dette var bra!» Men det er veldig vanskelig å holde det nivået hele tiden.

– Vi hadde en økt hvor alle tenkte «Wow»! Vi hadde 22 spillere på banen, og alle var sinte, grådige, klare, oppgiret, jeg vet ikke hva du ønsker å kalle det. Og du tenker «Gud, hva var det!?»

– Problemet er at det er bare en gang i uken du virkelig trenger alt dette, og det er i kampen. Selvsagt forbereder du deg på trening, slik at du kan stole på at det skjer i kamp også. Det er hva jeg prøver å si.

– Vi må lære oss å trykke på knappen til riktig tid, trene gjennom hele uken og forberede oss på kampen vi har i vente.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]