Klopps første år i tall

Vi har sett litt på tallene som ligger bak Jürgen Klopps første 365 dager i Liverpool.

8. okt 2016 kl 11.44 Einar Kvande

Som vi slo fast tidligere i uken, har Liverpool vært det femte beste laget i Premier League i løpet av det første året til Jürgen Klopp. 64 poeng og 23 plussmål, innebærer at Klopps mannskap har plukket færre poeng enn Tottenham, Leicester, Arsenal og Manchester City det siste året, men flere enn både Manchester United og Chelsea.

Tall fra Opta viser at borteformen har vært imponerende, med 33 poeng på 20 kamper i Premier League. Dette er ensbetydende med at Liverpool har vært Premier Leagues nest beste bortelag siden Klopp tok over. Tottenham har vært bedre, med 36 poeng på 18 kamper.

Liverpool har dog slitt på hjemmebane under Klopp, og hele sju lag i Premier League har plukket flere poeng i egen lekegrind enn Klopps menn. Det har blitt 31 poeng på 17 hjemmekamper. Leicester har vært det beste hjemmelaget med 43 poeng på 19 kamper.

Selv om Liverpool bare har vært det femte beste laget i Premier League, har de scoret flest mål av samtlige i løpet av det siste året, med 73. Manchester City og Tottenham følger nærmest med 70.

Klopps disipler har også hatt ballen mer enn noe annet lag, med 58,8% ballinnehav det siste året. Arsenal og Tottenham er nærmest med henholdsvis 58,2% og 58%.

Klopps Liverpool har hatt flere spurter enn noe annet lag, med 20 764, noe som er 693 flere enn neste lag på listen, Spurs.

Liverpool er også det laget som har satt inn flest taklinger i løpet av det siste året, med 825. Leicester er nærmest med 789.

Rom for forbedringer

Det finnes imidlertid områder som Liverpool kan og bør bli bedre på. Hele 50 mål er blitt sluppet inn, så her er man nede på 10.plass på listen over lag med færrest mål imot. Spurs har til sammenligning sluppet inn 31 mål og Leicester 32.

Kvaliteten på pasningene har heller ikke vært all verden. 80,9% har funnet veien til riktig adresse. Arsenal, Chelsea, Manchester City, Manchester United og Everton kan alle vise til bedre tall.

Enda dårligere står det til når man ser på tallene for å bryte pasninger fra motstanderen, hvor Liverpool har gjort dette 508 ganger. Bare Chelsea og Everton kan vise til færre om vi ser bort fra klubbene som rykket ned eller opp forrige sesong.

Interessante tall

Tallguru Ged Rea har plukket frem en rekke interessante tall fra Klopp-æraen så langt:

Liverpool har scoret 113 mål totalt i liga og cuper. Emre Can ble den første målscoreren under Klopp, i hjemmekampen mot Rubin Kazan. Totalt har Liverpool spilt 61 kamper siden Klopp tok over, og det har gått gjennomsnittlig 49 minutter mellom hver gang de røde har scoret mål.

Liverpool har spilt 24 cupkamper under Klopp. 13 i Europa League, sju i ligacupen og fire i FA-cupen.

Det raskeste målet ble skåret av Daniel Sturridge mot Newcastle i april, og kom 76 sekunder ut i matchen.

Simon Mignolet og Nathaniel Clyne har spilt flest kamper for Liverpool under Klopp sin ledelse, med 51.

Klopp kan skilte med en seiersprosent på 49,18%. Det vil si 30 av 61 kamper. Den første seieren kom mot Bournemouth i ligacupen.

23 forskjellige spillere har gjort mål mens Klopp har vært manager, mens den yngste startelleveren han har benyttet var 22 år og 391 dager, mot Exeter City i FA-cupen.

Liverpool har holdt buret rent i 20 kamper under Klopp, mens 19 mål er blitt gjort av innbyttere. Christian Benteke med seks har flest mål etter å ha kommet inn fra benken.

FLEST MÅL
FLEST MÅL  Roberto Firmino og Philippe Coutinho har gjort flest mål for Liverpool det siste året.

Klopp har latt 16 spillere debutere for Liverpool. Connor Randall var den første, mot Bournemouth i ligacupen.

Toppscorere i løpet av det siste året er Philippe Coutinho og Roberto Firmino. De to brasilianerne har begge gjort 15 mål i liga og cuper.

Liverpool har scoret fire mål eller mer i 11 kamper under Klopp. Fem ganger på Anfield, og seks ganger på bortebane.

Hele ni spillere har ledet laget som kaptein: James Milner, Kolo Toure, Lucas Leiva, Jordan Henderson, Christian Benteke, Joe Allen, Jose Enrique, Jon Flanagan og Martin Skrtel.

Liverpool har fått ni straffespark siden Klopp tok over, og samtlige er blitt satt i mål (vi ser da bort fra straffespark-konkurranser).

Åtte ganger har Liverpool ligget under, men slått tilbake og vunnet kampen. Seks av disse kampene var på bortebane.

Den største seieren under Klopp var 6-0 over Aston Villa på Villa Park i februar.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]