Vi fulgte pressekonferansen:Lallana og Wijnaldum i kamp mot klokken

Jurgen Klopp vet fortsatt ikke om Lallana og Wijnaldum rekker kampen på mandag. I tillegg var han misfornøyd med kampoppsettet.

14. okt 2016 kl 13.46 Arve Corneliussen

Om skader

– Det har mye å si at spillerne våre har reist langt. Jeg har ikke tatt noen avgjørelse ennå. Firmino har trent med oss, mens Coutinho har spilt to fulle kamper og trenger å hvile. Kampene er i beina deres, men hver time hjelper, og at vi spiller på mandag er en fordel.

– Vi vet ikke ennå om Lallana og Wijnaldum kan spille, men de er ikke utelukket. Vi må vente og se til mandag, men vi har bare fire treninger igjen. Vi kommer til å stille et sterkt lag.

– Det var veldig godt å ha Joe Gomez tilbake. Han trenger tid, og har mye å gjøre før han er kampklar. Det er første gang han spiller under meg, og det var et veldig fint øyeblikk å få ham tilbake.

Om kampoppsettet

– Jeg lærer mer og mer om denne ligaen, og kanskje jeg må spørre noen om vi kan spille på et annet tidspunkt mot Sunderland.

– I går kveld fikk jeg informasjon om terminlisten. Jeg vet ikke om vi kan gjøre noe. Vår jobb er å gjøre alt vi kan for å vinne, og jeg forstår og liker juletradisjonen. Jeg pleide å se Boxing Day-kampene før jeg kom til Premier League.

– Det bør gå an å få til noe annet enn å spille to kamper så nær hverandre. Jeg vet ikke nok for øyeblikket, jeg så bare at vi har mindre enn 48 timer mellom to kamper. Hvordan skal vi forberede oss til kamper med så kort mellomrom? I alle andre land sitter spillere i sofaen og ser på Premier League i denne perioden.

Om Manchester United

– Jeg har ikke lov som Liverpool-manager å like spille fra Manchester United, men Wayne Rooney har hatt en lang og god karriere. Alle tenker at Moruinho er blind som bruker ham, men han er en målscorer og trussel når han har ballen.

– Historien blir skrevet på banen i disse kampene. Vi bør vise hvem som er best, og skape en god atmosfære. Min første kamp mot Manchester United var en bra kamp, men da klarte vi ikke å score og tapte. Nå har vi en mulighet til å gjenta suksessen fra Eruopa League.

– Utfordringen for oss blir å spille i vår normale stil, på tross av omstendighetene rundt kampen. Manchester United har verdensklassespillere, og når spillere som Ibrahimovic og Pogba er på laget deres er de ikke noe dårligere enn i fjor. De har et veldig bra lag, og har mange vinnertyper. Det betyr ikke at de vinner, bare at de har en god sjanse.

– Jeg er ikke interessert i hvor mye penger andre klubber bruker. Man vinner ikke ligaen før sesongen. Jeg er fornøyd med den måten vi gjør det på, og tenker ikke på de andre lagene.

Om Firmino

– Jeg kjente til Firmino før jeg kom her, og så han mange ganger for Hoffenheim. Det han viser nå er talent og gode holdninger. Han er veldig god, og elsker det han gjør. Roberto liker å jobbe for medspillerne, og for ham er det ikke så viktig at det er han som scorer. Han er en veldig god lagkamerat.

Om tittelsjansene

– Jo lengre du er i toppen av tabellen, jo mer sannsynlig er det at vi kan kjempe om tittelen. Jeg tenker ikke på det nå, vi har bare 16 poeng, og med 16 poeng kan man ikke vinne ligaen.

Om atmosfære

– Jeg håper på en veldig god atmosfære. Vi trenger alle i Liverpool-drakt på mandag. Hele verden kommer til å se denne kampen, og det er en ære å være en del av den.

– Det kommer til å bli en veldig intensiv kamp mellom to gode lag. Vi er i en god sone, og de er ikke i en så god sone.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]