– Liverpool er en tittelkandidat

Tidligere Manchester United-manager Alex Ferguson innrømmer at Jürgen Klopp har fått mer skikk på Liverpool enn han liker.

27. okt 2016 kl 14.48 Einar Kvande

Klopp har tatt Liverpool opp på tredjeplass på Premier League-tabellen, på samme poengsum som lagene foran, Manchester City og Arsenal. Og ikke minst seks poeng foran hans elskede Manchester United. Dette er blitt lagt merke til av Alex Ferguson.

– Klopp har gjort en veldig god jobb, og har blåst liv i Liverpool, uttaler Ferguson til Kicker.

– Det skjer av og til at store klubber mister entusiasmen. Liverpool har byttet managere i to tiår uten at de har bygget sin egen identitet, forklarer Ferguson Liverpools nedtur.

DEDIKERT
DEDIKERT  Alex Ferguson har lagt merke til hvor dedikert Jürgen Klopp er på sidelinjen.

– Nå føler du virkelig at de blir å regne med denne sesongen.

– Du kan se hvor dedikert Klopp er på sidelinjen – jeg er overbevist om at han er like dedikert på treningsfeltet. Han har en sterk personlighet. Det er helt avgjørende i en storklubb.

Ferguson uttrykte allerede i desember bekymring for at Liverpool er på vei opp og frem.

– Jeg er bekymret, for er det en ting United ikke ønsker, så er det å ha Liverpool foran seg på tabellen, sa han den gangen.

Ferguson synes det er å vanskeligere å spå vinneren av Premier League enn på mange år.

– Jeg mener det er fem potensielle kandidater. Manchester City er favoritter. Tottenham og Liverpool, og også Manchester United om vi kan begynne å bli stabile snart. Det er mulig å ta igjen 6-8 poeng på et par lag. Rivaliseringen og erfaringen til Guardiola og Mourinho gjør dette spennende. Og vi må ikke glemme Arsenal.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]