Ligacupens kvartfinale: Liverpool møter Leeds

Liverpool møter Leeds hjemme på Anfield i ligacupens kvartfinale. – Det bør være en gylden mulighet til å komme seg til semifinalen, mener Torbjørn Flatin.

26. okt 2016 kl 21.21 Arve Vassbotten

Liverpool møter Championship-laget Leeds hjemme på Anfield i ligacupens kvartfinale. Kampen spilles i uka som starter med 28. november. Og Liverpool spiller sannsynligvis tirsdag 29 eller onsdag 30. november.

Ving kommer til å ha turpakker til denne kampen. Salget åpner mandag 31. oktober.

Leeds sikret avansement ved å slå Norwich på straffer tirsdag kveld. Laget er for tiden på 10. plass i Championship, og tre poeng unna playoff-plass.

Sist gang lagene møttes var i september 2009, da Liverpool vant 1-0 på Elland Road i tredje runde i ligacupen. David Ngog scoret for Liverpool den gangen.

Sist gang lagene møttes på Anfield var helt tilbake i oktober 2003, da Liverpool vant 3-1 og Michael Owen, Danny Murphy og Florent Sinama-Pongollescoret for de røde.

– Artig trekning

– Artig, er vel det første ordet jeg tenker på når det ble Leeds hjemme i kvartfinalen i Ligacupen. Leeds var den store rivalen da min generasjon vokste opp, siden kan en trygt si klubbene har hatt en ulik kurs(!) For øvrig rivaler på et tidspunkt hvor Ligacupen nok ikke ble tatt like alvorlig som den ble det utover på 70-tallet og da Liverpool dominerte under første halvdel av 80-tallet. Liverpool har vel slått de helhvite et par ganger i denne turneringen, uten at en kan kalle det klassikere, sier ansvarlig redaktør i Liverpool supporterklubb Torbjørn Flatin.

– For det andre er det en trekning som ga hjemmekamp og mot det antatt svakeste laget som er igjen i turneringen. Det bør være en gylden mulighet til å komme seg til semifinalen, hvor Klopp mellom ligakamper mot Sunderland og Bournemouth vil ha mulighet til å ha et sterkt lag som inkluderer noen fra det «skyggelaget» som var mot Tottenham. Samtidig er det mot en motstander som vil fylle opp sin kvote av bortesupportere og bidra til å gi en flott stemning foran over 50.000, sier Flatin.

SIST GANG:
SIST GANG:  Steven Gerrard sist Liverpool møtte Leeds i ligacupen i 2009.

Kvartfinalene:

Liverpool - Leeds

Man Utd - West Ham

Hull - Newcastle

Arsenal - Southampton

I kveldens ligacupkamper vant Southampton mot Sunderland 1-0, og West Ham slo Chelsea 2-1. Man Utd vant 1-0 mot Man City.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]