Liverpool U23 - Everton U23 2-0Liverpool vant mini-derbyet

To scoringer i 2.omgang, ved Brooks Lennon og Harry Wilson, avgjorde til de rødes fordel.

23. okt 2016 kl 13.55 Torbjørn Flatin

Liverpool: Grabara, Randall, Ilori, Sakho, Maguire, Virtue, Chirivella, Brannagan (Alves 88), Wilson, Lennon (Juanma 90), Woodburn (Gomes 86) Ubenyttede innbyttere: Firth, Whelan.

Everton: Hewelt, Kenny, Robinson (Dyson 61), Davies, Holgate, Connoly, Jones, Walsh, Lewin, Dowell, Charsley (Duffus 71) Innbyttere: Renshaw, Varney, Sambou

Sluttrapport: Et jevnt og hardt oppgjør, som Liverpool avgjorde med to fine scoringer fra Brooks Lennon og Harry Wilson etter pause. I en langt mer åpen 2.omgang var det sjanser for begge lag, men keeper Kamil Grabara og midtstopperparet Sakho/Ilori bidro til å holde nullen for de røde. Cameron Brannagan ble stadig mer involvert i kampen og var god etter pause, i spann med lettbente Wilson, Woodburn og Lennon på topp for Liverpool.

90.min:
På overtid kommer spanske Juanma inn for Brooks Lennon.

88.min:
Alves inn for Brannagan hos Liverpool.

86.min:
Gomes inn for Woodburn hos Liverpool.

85.min:
Liverpool kontrer lynhurtig etter en corner til Everton. Brannagan kombinerer med Woodburn, før han banker ballen i tverrliggeren.

82.min:
Strålende redning fra Kamil Grabara da Duffus header og Liverpools keeper må ta et skritt bakover før han får fistet ballen vekk fra krysset.

76.min: 2-0 WILSON - Everton klarerer et frispark til Liverpool fra venstre. Ballen havner i returrommet og Harry Wilson skyter hardt og lavt i det nærmeste hjørnet.

71.min:
Charsley ut og Duffus inn for Everton.

70.min:
God redning av Grabara da Everton fortsetter å trykke framover.

65.min:
Everton har tatt over mye av spillet etter ledermålet til Liverpool.

61.min:
Robinson ut og Dyson inn for Everton. Et offensivt bytte.

60.min: Gjennomspill mot Dowell, men den blå avslutter utenfor da Liverpools polske keeper Kamil Grabara kommer ut og stresser ham på kanten av 16-meteren.

59.min:
Calvert Lewin hos Everton snur på en femåring inne i feltet, men får ikke styrt avslutningen på mål.

Temperatur på Prenton Park -
Temperatur på Prenton Park -   det har vært et "friskt" oppgjør mellom de røde og blå reservene.

56.min: "Scouserduell" ute ved sidelinjen gjør at Connor Randall og Liam Walsh får hvert sitt gule kort.

46.min: 1-0 LENNON - Liverpool får ballen ut på venstrekanten hvor backen Joe Maguire slår hardt og presist mot bakre stolpe. Amerikanske Brooks Lennon kommer høyest og headet ballen kontant i nettaket.

1-0 til Liverpool -
1-0 til Liverpool -   Brooks Lennon sendte Liverpool i ledelsen.

Pauserapport: En liten følelse av et godt gammeldags Merseyside derby etter 45 minutter med reservelagene til Liverpool og Everton. Mange dueller, men nokså få sjanser og hvor midtbanen til de to lagene sjelden får noe rytme i sitt spill. Unge Ben Woodburn begynte bra ute på venstrekanten, og Connor Randall har stadig vært med fremover fra backen på motsatt side, mens Everton også har truet. Spesielt store Lewin i midten som har gitt Ilori og Sakho en god del å gjøre. Mot slutten av omgangen greide Cameron Brannagan og Harry Wilson å få til noen kombinasjoner og forhåpentligvis er det et godt tegn før 2.omgang.

41.min: - Flott angrep av Liverpool, da Randall er involvert nydelig veggspill med Brannagan og Wilson ender med at Harry Wilson setter ballen like utenfor den bortre stolpen. Stor sjanse.

34.min -
En tøff takling av Brannagan på Lewin skaper temperatur på Prenton Park. Cameron Brannagan får gult kort, selv om reprisene antydet at det var en heller streng avgjørelse.

23.min.
Sakho kommer høyest på en corner, men får ikke presset headingen under tverrliggeren.

21.min:
Everton har et godt angrep som starter på deres venstreside. Gethin Jones får mulighet til å sikte litt til venstre for straffemerket og sender ballen noen centimetere utenfor. Kampens største sjanse så langt.

16.min:
Fin forsering av 16-årige Ben Woodburn, men han finner bare nesten Connor Randall på løp fra sin høyreback. På den påfølgende corneren får ikke Pedro Chirivella skikkelig klem på sitt skuddforsøk.

9.min:
- Venstreback Robinson kommer fram på sin side for gjestene. Overlegget går over Sakho og den store spissen Lewin header over fra god posisjon.