– Må utnytte atmosfæren under kampen

Jürgen Klopp er klar på at nordvestderbyet ikke er en vanlig ligakamp.

14. okt 2016 kl 17.47 Marius Rabben

– Man kan ikke, og man bør ikke, ignorere omstendighetene rundt kamper som dette, sier manageren til pressen på Melwood.

Statusen og historien til klubbene er enestående i Premier League. Ifølge Sky Sports er det ingen andre klubbkamper som har flere TV-seere verden over.

Viktigere kamp

– Du er nødt til å være klar. Man må vite at kampen mot oss er viktigere for Manchester United enn for de andre lagene, legger Klopp til.

I høst har Liverpool ofte imponert, og så langt er det ingen i Premier League som har scoret flere enn de rødes 18, like mange som Manchester City.

INGEN HAR SCORET MER:
INGEN HAR SCORET MER:  På de sju første ligarundene har Liverpool nettet 18 ganger, noe som er like mange som ligaleder Manchester City. Mandagens motstander har til sammenlikning 13.

Etter full pott og elleve mål på tre ligakamper i september, noe som resulterte i Klopps første «månedens manager»-pris, kom den påfølgende seieren i Swansea på en dårlig dag, sa sjefen før landslagspausen.

Nå forventer han at Liverpool stormer ut fra startblokkene, og ikke trenger en kalddusj for å komme i gang.

– I slike kamper er det ikke tillatt at noen må vekke deg, sier Klopp.

– De er veldig bra

Han påpeker at de møter et veldig godt og rutinert lag, selv om José Mourinhos mannskap står med én seier på sine fire siste ligakamper.

– Dessverre, jeg ville gjerne sagt noe annet, men de er et veldig bra lag. De kan mye om dette. De er rutinerte. De er rolige i riktige øyeblikk, og de trenger ikke noen verdensklasse-opptreden for å vinne en kamp.

– Det er den største forskjellen mellom et rutinert lag og et mindre rutinert lag. De mindre rutinerte lagene må føle seg bra i kampen. Hvis du har erfaring, er det mulig selv på regntunge dager å score og vinne en kamp.

– Og de har disse konkurransefolkene i laget, vinnertyper. Det betyr ikke at de vinner denne kampen, bare at de har en god mulighet.

Manchester United har vunnet alle sine fire siste ligakampene mot Liverpool, men tilbake i mars var det merseysiderne som jublet høyest etter å ha slått dem i Europaligaen.

Overbevist om egen spillestil

Nå har Salford-klubben ny manager og flere nye, store navn i stallen, som Zlatan Ibrahimovic og rekordkjøpet Paul Pogba.

Klopp trekker frem kvalitetene United har «individuelt og som lag», men sier at det ikke er noe som fokuseres på i den helrøde leiren, og gjør ikke noe med Liverpools tilnærming til kampen.

FORBEREDT:
FORBEREDT:  Klopp vil ikke se spillerne sine starte like svakt som mot Swansea i forrige ligarunde. Han forventer et bra United-lag på motsatt halvdel mandag kveld.

– Vi ønsker å komme med vår måte å spille på. Det er ikke fordi vi elsker den så mye, men fordi vi er overbevist om verdien av å spille på den måten, sier han.

Skader på Adam Lallana og Gini Wijnaldum gjør duoen usikre til kampen, noe som kan åpne opp for blant andre Emre Can.

– Det kan hende vi må endre på formasjonen fra de to siste kampene våre, men det gir en god mulighet til å få inn en ny spiller eller andre spillere på laget og vise at vi fortsatt er i stand til å prestere bra, sier Klopp.

– Det er alt jeg tenker på, ikke hvor bra kvalitet det er i Manchester United, men de er åpenbart ikke så dårlige.

– Viktig med spesiell atmosfære

Mandagskampen blir det første møtet med rivalen foran nye Main Stand, og med drøyt 53 000 på tribunene er det duket for en utrolig stemning under flomlysene.

Klopp maner spillerne til å være fattet, men samtidig dra nytte av publikum.

– Å skape en spesiell atmosfære er viktig. Vår utfordring er å ta de spesielle tingene rundt denne kampen og utnytte dem på vår vanlige måte, sier han.

– Men jeg forventer virkelig en spesiell atmosfære, og når man har det, må man utnytte det.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]