– Målene vil komme for Sturridge

Daniel Sturridge har spilt 616 minutter siden sist han fant veien til nettmaskene i Premier League, mot Newcastle i april. Jürgen Klopp mener imidlertid at det ikke er noen grunn til panikk for spissen.

22. okt 2016 kl 00.08 Einar Kvande

Sturridge måtte gå målløs av banen også i sin kamp nummer 100 for Liverpool, mot Manchester United på mandag. Klopp tror imidlertid ikke måltørken har påvirket angriperens selvtillit.

– Jeg har ikke merket det, sier han til Liverpool Echo.

– Det har ikke vært noen enkle situasjoner, der du har tenkt at der burde han ha scoret. Det er selvsagt stunder der en spiss tenker at han burde ha scoret, men ikke gjør det. Da må han bare stå på videre.

– Dette er et veldig viktig og lærerikt stadium av karrieren hans. Du må bare håndtere situasjoner som dette. Alle store spisser har vært gjennom perioder som dette. Det er ikke noe du skal gjøre en stor greie ut av.

Har ikke vært tema

Klopp har ikke følt at han har måttet prate med Sturridge om måltørken.

– Jeg ser ingen grunn til det. Dersom du har et problem, ønsker du ikke at noen skal komme og minne deg på dette hele tiden. Både jeg og han vet at han vil komme seg gjennom dette.

Så langt denne sesongen har Sturridge startet fire kamper, og fått tre innhopp fra benken, i ligasammenheng. Men det er altså spilt over 10 timer med fotball siden sist han gjorde et ligamål.

– Daniel jobber hardt. Han er skadefri og i form. Han må bare fortsette å jobbe hardt, akkurat som alle andre spillere.

– Vi må jobbe sammen med Dan. Han er min spiller, så det er min jobb. Han har ikke scoret til nå denne sesongen, det er sant, men det er også sant at han har spilt noen veldig gode kamper for oss.

– Scoringen til Firmino mot Leicester er sesongens mål for meg, på grunn av løpet Sturridge gjorde, hvor han åpnet opp hele forsvaret. Det vitner om utvikling.

– Jeg har ingen problemer med formen hans. Min jobb er å hjelpe ham, og alle de andre spillerne, til å komme i scoringsposisjoner hyppigere.

Ikke uvanlig

– Akkurat nå er det kanskje ikke så enkelt for Dan. Fotball har vært enkelt for ham mesteparten av livet, for han er så dyktig. Alle trenger selvtillit, de riktige øyeblikkene, en enkel scoring. Men jobben vi har å gjøre er klar.

– Han kan ikke tenke så mye på at han ikke har scoret på 5-6 kamper. Jeg bryr meg ikke. Dette er normalt.

– Jeg kan ikke bare jobbe med spillere som er 100% i form. Da ville jeg ha vært alene her. Alle spillere sliter med sine små problemer. Men at Daniel Sturridge er en strålende spiller, det er det ingen tvil om.

Nok en gang tar Klopp Sturridge i forsvar etter innsatsen mot Manchester United på mandag.

– Det ble en vanskelig kamp for Daniel på mandag. Når du har ni spillere rundt deg rundt straffefeltet, er det ikke en kamp for en spiss. Det var heller ikke en kamp for en spiss på grunn av at vi ikke klarte å finne ham med våre pasninger. Når du slår pasningene feil, hvem lider mest da? Det er spissen.

– Vi må forbedre vårt generelle spill. Vi har gjort det bra, men i denne kampen mot United var vi ikke så bra, og spesielt ikke i første omgang.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]