Matip føler med West Bromwich

Joel Matip møter Philippe Coutinho på trening hver dag, og hadde derfor medfølelse med West Bromwich-forsvaret i helgen.

24. okt 2016 kl 09.06 Einar Kvande

Matip hyller Coutinho etter at brasilianeren ble matchvinner i 2-1 seieren over The Baggies på lørdag.

– Dersom du blir utfordret av Philippe på trening, skjer det samme som du ser i kamp. Det er veldig vanskelig å forsvare seg mot ham. Han er utrolig god med ballen i beina, og gjør utrolige ting, sier Matip til Liverpool Echo.

Om kampen mot West Bromwich har midtstopperen følgende å si:

– Det er vanskelig å spille mot lag som West Bromwich, men vi vant. Vi vet vi må kjempe hardt for hver eneste ball i kamper som dette, så vi er glade for at vi tok de tre poengene.

Frustrert over baklengsmålet

Matip har hatt en imponerende start på sin Liverpool-karriere, men forsvarsspilleren ergret seg over baklengsmålet mot WBA.

– Lagkameratene mine hjelper meg. Det gikk veldig bra til det gjenstod ti minutter. Etter det måtte vi forsvare eget mål.

– I Tyskland er det ikke så mange lag som West Bromwich. Forrige sesong møtte jeg kanskje et par lag som spilte slik, og slo lange baller. Darmstadt spiller slik.

– Det blir en annen type kamp når du møter slike lag, men du må respektere måten de spiller på. Du må behandle alle likt i så henseende.

– Som forsvarsspiller foretrekker du alltid å holde nullen, men det viktigste er å vinne. Jeg er misfornøyd med baklengsmålet vi slapp inn. Ja, vi forsvarte oss godt i denne kampen, men vi er klar over at disse lagene er gode på dødballer. Vi vil forbedre oss, og neste gang får de forhåpentligvis ikke fatt i ballen når det oppstår en slik situasjon.

– Vi må jobbe med dette på trening, og få det til å fungere bedre. Vi vet at alle disse lagene er veldig gode på dødballer, og farlige i feltet. Sesongen er lang, og i helgen handlet det kun om å ta de tre poengene.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]