Liverpool-legende er imponert over midtstopper:- Matip gir Liverpool noe ekstra

John Aldridge mener Joel Matip minner om tidligere store midtstoppere i Liverpool. Matip er tredje best på spillerbørsen så langt.

19. okt 2016 kl 09.17 Torbjørn Flatin

I sin spalte i Liverpool Echo skriver John Aldridge at han var imponert over stopperparet Joel Matip og Dejan Lovren i mandagens kamp mot Manchester United.

«Partnerskap er viktig i midtforsvaret og dette er et par som er i ferd med å bygge opp et samarbeid», forklarer Aldo.

«Jeg har spesielt blitt imponert over Matip, som for meg var Liverpools beste på mandag og holdt Zlatan Ibrahimovic bra i sjakk.»

«Han er også en type som kan skape sjanser ved å komme fremover, slik han demonstrerte ved sin pasning til Emre Can i 2.omgang. Når lag sitter tilbake, da behøver du noen som kan komme slik bakfra.»

«I min tid hadde vi Alan Hansen som tok med seg ballen ut av forsvaret og noen ganger ville han komme så langt framover at han utfordret motstanderens forsvar. Det er noe Matip også er i stand til å gjøre. Når lag spiller med bare en spiss eller ingen spiss i det hele tatt, slik som West Brom vil gjøre på lørdag, da gir det en midtstopper lisens til å komme framover.»

«Matip gir Liverpool noe ekstra med sitt spill.»

Etter at han debuterte for Liverpool har Joel Matip på sine åtte kamper i helrødt fått 7 ved seks anledninger på spillerbørsen til liverpool.no. Han fikk 8 i borteseieren mot Chelsea, men måtte nøye seg med 6 da Swansea ble beseiret på fremmed gress.

Med 7,00 i gjennomsnitt er det bare matchvinnerne Philippe Coutinho og Sadio Mané som har bedre tall å vise til så langt denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]