– Matip gjør narr av snakket om nettoutgiftene i sommer

«Liverpools nye sjefsorganisator» og «beste free transfer siden Gary McAllister», er noe av det som sies om Jöel Matip etter Liverpool-starten.

24. okt 2016 kl 21.58 Arve Vassbotten

Jürgen Klopp uttalte etter kampen mot West Brom i helga at han «mister respekten» for de som kritiserer forsvarsspillet til Liverpool etter nok et dødballmål imot.

Selv om Liverpool fortsatt har et problem på dødballer, mener John Aldridge at Liverpool definitivt ikke har et forsvarsproblem. Og han er spesielt imponert over sommerkjøpet Jöel Matip.

Roer ned situasjonene

«De røde ser mye mer solide ut bak. En stor grunn til det er formen til Matip. Jeg har vært veldig imponert over Kamerun-spilleren etter at han kom inn i førstelaget i september. Han har raskt tatt rollen som sjefsorganisator, og som jeg har påpekt før, har han allerede funnet et bra samarbeid med Dejan Lovren», skriver Aldridge i sin ukentlige spalte i Liverpool Echo.

«Matip kontrollerer ting, han har sinnsro, og roer ting ned på den måten han forsvarer på istedenfor å gjøre ting vanskelig», mener den tidligere stjernespissen.

Heller Matip enn Stones

James Pearce i Liverpool Echo, mener også Matip har vært svært viktig for at Liverpool er med helt i toppen etter ni runder.

– Så få skudd Liverpool har imot, vises med det at Karius har spilt fem kamper og ennå ikke har hatt en ordentlig redning. Han hadde riktignok en redning på en heading fra McAuley mot West Brom, men har likevel knapt måttet redde noe. Men Liverpool forsvarer seg bra, og jeg synes Jöel Matip har vært en nøkkel til det. På en dag som Liverpools angrepsrekke dominerer overskriftene og de fire foran skinner, er Matip også klasse, sier Pearce i lokalavisas podcast Blood Red.

– Han har spilt nå mot noen av de vanskeligste i ligaen, og det er bra å klare det uten å gi bort enkle frispark. Han har håndtert både Costa, Zlatan, Kane og Vardy fantastisk. Det er ikke så mange tøffere tester som kommer denne sesongen, enn de han allerede har hatt.

– Folk snakker allerede om at han er Liverpools beste free transfer-spiller siden Gary McAllister. Måten han spiller på gjør narr av alt snakket i sommer om nettoutgiftene, for ville du heller brukt 50 millioner på John Stones. Jeg synes ikke det er mange bedre midtstoppere enn Matip for øyeblikket, mener Pearce.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]