Før kamp i motstanderleiren:Misliker managerens spillestil

Liverpool.no har snakket med WBA-supporter Stian Bøe og TV 2-kommentator Jørgen Klem foran kveldens oppgjør.

21. okt 2016 kl 16.26 Arve Corneliussen

– Jeg synes ikke noe om Tony Pulis. Han dreper gleden med å se på fotball. Man kan diskutere opp og ned om vi hadde hatt like mange poeng uten ham, men hvis jeg kunne velge ville jeg sparket ham, sier Stian Bøe fra West Bromwich Albions (WBA) norske supporterklubb.

Sesongen har startet i ekte Tony Pulis-ånd for WBA – 12. plass, 41% ballbesittelse i gjennomsnitt, og åtte mål sluppet inn på åtte kamper. Med det er WBA laget på nedre halvdel som har sluppet inn færrest mål.

– Sesongstarten har som ventet vært helt middels. Resultatmessig har det vært ganske bra egentlig, men spillet og underholdningen har som forventet vært laber.

– Han ønsker å få poeng for enhver pris, og spiller derfor defensivt og kynisk. Ofte sier han seg fornøyd med ett poeng istedenfor å gå for seieren, forteller Bøe.

– Kampen blir nok slik vi har vært vant til de siste årene, hvor WBA spiller defensivt og satser på kontringer. Jeg er redd det blir Liverpool som må underholde, men håper for vår del at det ikke blir en dørgelig kjedelig stangekamp.

Tottenham stanget

89 minutter gikk det før Tottenham og Dele Alli klarte å overliste Ben Foster i WBA-buret forrige helg. Jørgen Klem kommenterte kampen for TV 2, og forteller om en kynisk kampplan fra Tony Pulis.

– De la seg veldig dypt, og selv spissen Rondón lå dypt på egen banehalvdel. Til tider var det nesten en 4-6-0-formasjon uten ball. De lar bare motstander få trille ball, og jeg kan ikke tenke meg at vi får se noe annet mot Liverpool. Det blir ikke festfotball med Pulis, konstaterer Klem.

Videre forteller kommentatoren om et temposvakt WBA. Han peker på midtbaneduoen Darren Fletcher og Claudio Yacob, og tror de kan få kjørt seg mot Jurgen Klopps menn.

I stopperparet Olsson og McAuley er det ikke mye fart, så de kommer til å ligge fryktelig lavt for å unngå bakrom.Jørgen Klem

– Om Liverpool er flinke i kombinasjonsspillet og spiller med høyt tempo, vil den midtbanen slite med å forflytte seg raskt nok. Om Liverpool ikke gjør det, vil de nok kunne slite med duellstyrken til WBA.

I kampen mot Tottenham pådro midstopper Jonny Evans seg sesongens femte gule kort, da han felte Son Heung-Min på overtid. Det er ventet at svenske Jonas Olsson kommer inn på hans plass.

– Evans har vært god, så det er et tap for dem. Ikke at han er den raskeste, men det blir mer temposvakt med en kamprusten Olsson inn. I stopperparet Olsson og McAuley er det ikke mye fart, så de kommer til å ligge fryktelig lavt for å unngå bakrom, spår Klem.

Offensive dødballer

Forrige kamp på Anfield mot Tony Pulis og WBA endte det 2-2. Da scoret forsvarsspiller Craig Dawson det første målet, og nettopp Jonas Olsson satte WBA i føringen med et hodestøt. I tillegg fikk svensken ett mål annullert for offside.

– De har jo brukbare duellspillere, så de må prøve å sette en dødball. Der har jo Liverpool slitt, hvert fall i fjor, så de bør ikke lage frispark i farlige posisjoner. Men så tror jeg ikke WBA kommer til å være så ofte på Liverpools halvdel, sier Klem.

Belgiske Nacer Chadli har fått en pangstart for WBA etter overgangen fra Tottenham. Fire mål og to assist på de fem første Premier League-kampene er fasiten, og han trekkes frem av Klem som en farlig spiller.

– Chadli har vært god. Han er en kreativ spiller som kan spille gjennom Rondón på topp, en spiss jeg liker litt. Han ble imidlertid veldig alene mot Tottenham, forteller han.

– Matt Phillips på høyrekanten er også en spiller som har litt fart og kan utfordre alene.

Tidlig mål

Klem kommenterte også Liverpools fadese mot Burnley, der Liverpool stanget og stanget uten å komme til de store sjansene. Han mener et tidlig mål kan være nøkkelen for Liverpool i en kamp med lignende kampbilde.

– Da kan det bli mange mål. Hvis ikke kan dette bli en tålmodighetsprøve for Liverpool. Jeg tror uansett Klopp tar dem, og han har nok en kampplan mot lavtliggende lag, sier Klem.

– Personlig mener jeg Moreno får for mye slakt. Dette kan kanskje være en kamp for han dersom Klopp vil doble på kant. Offensivt er han jo god.

– Presset er på Liverpool, og det vil selvsagt være en smell om de ikke skulle vinne. Men jeg tror ikke det skjer, Liverpool er sultne og morsomme å se på. Det var brukbare takter i andre omgang mot Manchester United, og Lallana må spille i morgen. Gjør Liverpool hjemmeleksen sin, vinner de denne kampen. 3-0 er min spådom, avslutter Klem.

TUNG:
TUNG:  Det engelske spisstalentet Saido Berahino er fire kilo for tung for å spille fotball etter WBAs smak.

Farlig duo

Stian Bøe er samstemt med Klem i at Jonny Evans er en viktig spiller, og mener han har mer kvaliteter enn de andre i forsvar. Han er i tillegg fornøyd med at keeper Ben Foster er tilbake for fullt, etter å bare ha spilt 15 kamper forrige sesong.

– Foster er nesten alltid solid i likhet med Evans, og har vært en viktig spiller for at vi har sanket de poengene vi har de siste sesongene, sier Bøe.

Selv med Tony Pulis' defensive spillestil, finnes det offensive spillere som imponerer Bøe. Blant dem er Salomón Rondón og Nacer Chadli, som seg imellom scoret sju av WBAs ni mål denne sesongen.

– Chadli har imponert, og er absolutt et bra kjøp. Rondón er også farlig når han får baller å jobbe med, men så er det å gi ham de, da. Ellers er det ikke allverden, men vi er farlige på dødballer.

Skulle imidlertid Salomón Rondón, som er WBAs ubestridte førstevalg på topp, bli skadet vil det bli tynt på spissplass for Tony Pulis. Wales' EM-helt Hal Robson-Kanu er eneste alternativ, da Saido Berahino har blitt utelatt fra kamptroppene grunnet overvekt.

I tillegg er tidligere Liverpool-spiss Rickie Lambert utlånt til Cardiff.

– Berahino er vel, og burde vært, avskrevet for lengst. Jeg tror ikke det er noe håp for at han skal komme seg inn på laget igjen, og selv om han skjerpet seg tror jeg ikke han ville fått sjansen.

– Når han først er som han er med humør og innstilling, er det ikke noe håp om at han skal spille bra for oss. Vi burde solgt ham da vi kunne, mener WBA-supporteren.

– I en slik kamp vil det gå an å karre til seg poeng av og til, men da må vi ha dagen. Jeg håper vi hvert fall kan tilby litt fremover, avslutter Bøe.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]