Liverpool - Manchester United på mandag: Oppsving i mandagsresultatene

Siden 2010/11-sesongen har Liverpool spilt 16 mandagskamper i Premier League. Bare seks har endt med seier.

13. okt 2016 kl 10.41 Arve Corneliussen

Seks seire, seks uavgjorte og fire tap er Liverpools resultater i mandagskampene siden 2010/11-sesongen. Mye av det er preget av en svært dårlig periode mellom 2011/12- og 2013/14-sesongen, der Liverpool ikke vant en eneste mandagskamp.

To tap og fire uavgjort var fasiten for de seks kampene i den svake perioden. Siden 2014/15-sesongen startet har det imidlertid gått langt bedre – fire seire, én uavgjort og ett tap på seks kamper.

Det skal nevnes at tapet kom mot Manchester City på Etihad, mens det ble uavgjort på Emirates mot Arsenal. I tillegg har Liverpool en cup-seier mot AFC Wimbledon i den gode perioden.

Anfield

Av de 16 mandagskampene har åtte av dem vært på Anfield, hvor det har blitt fem seire, to uavgjort og ett tap. Sistnevnte var et brutalt 0-2-nederlag mot West Bromwich i 2013, men siden har Liverpool vunnet alle mandagskampene på Anfield.

De uavgjorte kampene kom også i den dårlige perioden, hjemme mot Blackburn og Tottenham. Totalt har Liverpool scoret 26 mål på mandager, hvor 14 av dem har kommet på hjemmebane.

Under Jurgen Klopps regjeringstid har Liverpool ennå ikke spilt en mandagskamp, så bataljen mot Manchester United vil bli hans første.

Liverpool har bare møtt Manchester United i én mandagskamp i Premier League, på Old Trafford i 2003/04-sesongen. Da scoret forsvarer Mikael Silvestre to mål, og Liverpool tapte 2-1.