Tre kjappe:Optimistisk foran storkampen

Redaksjonen ser frem til møtet med Manchester United, vurderer skadesituasjonen og sesongen til Danny Ings.

16. okt 2016 kl 16.04 Marius Rabben

Sesongens første kamp mellom lagene spilles på Anfield mandag klokka 21.00.

Liverpool slo Manchester United i Europaligaen i mars, men har tapt alle de fire siste innbyrdes i ligaen. Hva sier magefølelsen denne gangen?

Arve Vassbotten:
Jeg har sjelden hatt en bedre magefølelse før en kamp mot Manchester United enn jeg har nå. Siden Liverpool nå har gått ubeseiret i sju kamper på rad (5 i ligaen), så har jeg litt mer avslappede skuldre enn hvis det hadde blitt avgitt poeng mot Hull eller Swansea for eksempel. Hadde vi ikke fått full pott før pausen, ville jeg nok vært mer nervøs. Da ville en seier her også vært så mye viktigere for tabellsituasjonen enn kampen blir nå. Alt presset er i grunn på Man Utd nå, som har hatt en langt vanskeligere inngang til kampen enn Liverpool. Det er aldri enkelt å si hvordan en landslagspause kan endre rytmen, men vi har virkelig vist denne sesongen at Klopps gutter klarer seg bra mot storlagene. Får vi med oss uavgjort eller seier på mandag, har vi hatt en fantastisk start på sesongen, når man tenker på at både Arsenal, Tottenham, Chelsea og Man Utd har vært motstandere i de åtte første kampene.

Torbjørn Flatin:
Foran 54.000 og under flomlysene på Anfield, Liverpool kommer til å kjøre denne kampen mot United-bussen til Mourinho. Men … jeg er nervøs på vegne av Karius (som jeg tror Klopp velger i mål) som virket veldig usikker mot Swansea og at gjestene har tungt skyts på dødballer. Tror det blir en typisk «kamp som lever sitt eget liv» og hvor en feil, eller kanskje ikke minst et tilfelle av manglende disiplin som kan gi et rødt kort eller en straffesituasjon, kan prege hendelsene og være helt avgjørende.

Einar Kvande:
Magefølelsen har vært god de siste dagene. Ut fra det som har vært vist så langt i sesongen, virker det rett og slett som vi har et bedre lag enn Manchester United denne sesongen. Om ikke bedre enkeltspillere, så i alle fall bedre samhandling. Det gjør at jeg er optimist foran mandagens kamp. Jeg likte dog ikke at Georginio Wijnaldum ble skadet under spill for Nederland, hvor ryktene vil ha det til at han ble presset til å spille videre, selv om han ba om å bli byttet ut i pausen. Dersom han ikke blir tilgjengelig, kan det være ødeleggende for rytmen i laget.

UTE?
UTE?  Gini Wijnaldum måtte ut med skade for landslaget forrige mandag, og det er uvisst om han rekker United-kampen.

Gini Wijnaldum og Adam Lallana, som har spilt samtlige ligakamper hittil, er usikre grunnet skader. Gitt at de ikke blir klare: Hvem bør inn?

Einar Kvande:
Jeg ville satt inn Emre Can for Wijnaldum. Jeg er mer usikker på hvem som skal erstatte Lallana. Her er det flere muligheter, men karer som Marko Grujic og Lucas Leiva har ikke den løpskapasiteten som Lallana har, og er fra naturens side ikke like offensive i spillestilen som den tidligere Southampton-kapteinen. Derfor lander jeg trolig på Daniel Sturridge inn, og en av trioen Mane, Firmino og Coutinho i Lallana-rollen. Tror jeg foretrekker Firmino, pga. arbeidskapasiteten hans.

Arve Vassbotten:
Emre Can virker som et soleklart valg å sette inn om en eller begge er ute. Han har dessverre virket noe rusten og langt unna det nivået han avsluttet fjorårssesongen på, men får håpe han har fått brukt de siste to ukene på Melwood godt til å ta igjen noe av det tapte etter skaden. Hvis Lallana ikke blir klar så er det vel Sturridge som banker hardest på døra om å komme inn.

Torbjørn Flatin:
Emre Can kommer inn for Wijnaldum, Coutinho går ned på plassen til Lallana, mens Sturridge er den andre som kommer inn og enten spiller på kanten eller går inn i midten med Firmino ut på en av sidene. Jeg blir overrasket om Klopp gjør andre valg.

ERSTATTERNE?
ERSTATTERNE?  Daniel Sturridge og Emre Can anses som favorittene til å overta plassene til Wijnaldum og Lallana, dersom de ikke blir klare.

Når tror du Danny Ings, i storform for U23-laget, vil få sjansen i Premier League?

Arve Vassbotten:
I et intervju jeg gjorde med U23-sjef Michael Beale, som kommer i neste Kopite, snakker han blant annet om hvor godt Klopp følger med på det som skjer på akademiet og at han ser alle kampene selv om han ikke alltid er på tribunen. Spillerne på U23 speiler stort sett førstelaget i forhold til hvordan de skal spille og hvilke instrukser som gis på førstelaget for at spillere som Ings for eksempel, skal kunne dra rett fra Melwood-trening hele uka og gå rett inn i U23-laget uten at man trenger å endre taktikken av den grunn. At man finner scoringsformen i Premier League 2 behøver ikke nødvendigvis å bety så mye på laguttaket, og Klopp er nok mest opptatt av det han ser på treningsfeltet, Men det viser en veldig bra mentalitet fra Ings at han klarer å motivere seg til å yte så bra også på det nivået, det er det langt fra alle som klarer. Det er selvsagt en veldig fin måte å overbevise om at han fortjener en plass på A-laget på. Når han vill få sjansen er vanskelig å si, men det kommer noen «enklere» kamper nå framover der jeg tror og håper han får spilleminutter.

Torbjørn Flatin:
Dette ligger an til å bli en sesong hvor Jürgen Klopp hele tiden kommer til å toppe laget i Premier League og det vil bli lite utskiftninger. Du må spille deg inn i en startoppstilling. Jeg vil tro at Danny Ings i det minste er på benken mot Tottenham i Ligacupen, og at han kan ha en mulighet til å passere Divock Origi som første alternativ fra benken i ligaen, men en sjanse fra avspark i Premier League kan fortsatt være nokså langt unna.

Einar Kvande:
Jeg tror ikke han starter mot Manchester United, men regner med han får en plass på innbytterbenken dersom en av Lallana og Wijnaldum ikke kan spille. Jeg tror det er meget sannsynlig at i alle fall sistnevnte trenger mer tid etter skaden han fikk under spill for Nederland, og jeg blir derfor ikke overrasket om Ings får et innhopp fra benken i denne kampen.

I MÅLFORM:
I MÅLFORM:  Danny Ings har solide sju mål på fire opptredener for U23-laget denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]