Origi skjønner hvorfor han ikke er i startoppstillingen

Divock Origi legger ikke skjul på at han gjerne skulle sett at han fikk spille mer i Liverpool, men den belgiske spissen har likevel forståelse for at han ikke er i startoppstillingen til Jürgen Klopp akkurat nå.

5. okt 2016 kl 11.09 Einar Kvande

Sju ligakamper er spilt denne sesongen, og Divock Origi har ikke fått starte en eneste en av dem. Likevel viser belgieren forståelse for hvorfor han ikke starter.

– Selvsagt hadde jeg likt å spille mer, men du forandrer ikke på et lag som vinner, siteres Origi av den belgiske journalisten Kristof Terreur på Twitter.

Origi står bokført med fem innhopp fra benken i Premier League denne sesongen. I tillegg har han fått starte begge Liverpools kamper i ligacupen, mot Burton Albion og Derby County, hvor han også har notert seg for to scoringer.

Origi gjorde et første målet i 5-0 seieren over Burton, da han satte ballen i mål fra kort hold med en herlig flikk et kvarter ut i kampen, etter et innlegg fra Sadio Mané.

I 3-0 seieren over Derby satte han inn Liverpools siste mål, ti minutter ut i annen omgang, etter å ha fått en stikker fra Philippe Coutinho. Spissen sendte ballen kontant i nettaket fra litt skrått hold.

– Jeg er fortsatt overbevist om at jeg vil slå igjennom i Liverpool, siteres Origi av Terreur.

– Jeg jobber hardt, og kjemper for en plass i startoppstillingen. Men laget vinner mye, og det er det vanskelig å bytte ut folk. Jeg gir alt i minuttene jeg får på banen, og håper og spille til meg en plass på laget. Jeg har også scoret to mål i de to kampene hvor jeg fikk starte.

– Ting kan endre seg raskt

– Det skal spilles en del kamper, så jeg må bare stå på enda hardere for å få en plass på laget. Jeg har håp, og tror på mine egne evner.

– I fotball kan ting endre seg raskt, og jeg må være tålmodig. Treneren er rettferdig, og har tro på meg. Han sier jeg må beholde roen, noe som ikke alltid er like enkelt, og at jeg må fortsette å jobbe hardt.

– Forrige sesong fikk jeg en smak på hva det vil si å være en viktig spiller for dette laget, og forhåpentligvis vil det skje igjen snart.

– Skaden jeg fikk mot slutten av forrige sesong betydde at jeg kom litt senere i gang med sommertreningen enn resten av gruppen. Det synes.

– Klubbens situasjon er veldig bra. Vi har vunnet flere kamper, og derfor er det vanskelig for treneren å forandre på laget.

Origi befinner seg for øyeblikket hjemme i Belgia, hvor han er i Belgias tropp til VM-kvalifiseringskampen mot Bosnia og Herzegovina i Brüssel på fredag. På mandag venter så en bortekamp mot Gibraltar for Origi og hans landsmenn.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]