– Pressingen er et kraftfullt våpen

Pep Lijnders roser Liverpool-spillerne for fremgangen med den karakteriske press-stilen til Jürgen Klopp.

14. okt 2016 kl 21.31 Marius Rabben

«Gegenpressing» var et godt brukt ord i perioden Klopp kom til Anfield i fjor høst. Allerede i første kamp med tyskeren satte laget sesongrekord for antall kilometer tilbakelagt.

Denne sesongen er det ingen Premier League-lag som løpt eller spurtet mer enn de røde, og det krevende pressarbeidet har blant annet fått skryt av flere motspillere i høst.

– Gjenvinningsspillet vårt er på et enda høyere nivå, forteller Lijnders til Voetbal International, og fortsetter:

VIKTIG BRIKKE:
VIKTIG BRIKKE:  Pep Lijnders er spillerutvikler og en av klubbens førstelagstrenere, og har en sentral plass i Klopps støtteapparat.

– Det er et kraftfullt for å skape sjanser, et øyeblikks kaos hvor vi utnytter rom og skaper åpninger. Vi er kapable til å holde ballen i laget gjennom lange perioder, men samtidig angripe ved å bruke mellomrommene, hvor det er farlig.

– Klopp skaper samhold

– Faktisk kommer inneværende sesong etter sju måneder med forberedelser, fra øyeblikket Klopp ble ansatt og gjennom sommeren.

Lijnders, som ble forfremmet til Melwood fra en rolle på akademiet av Brendan Rodgers, skryter av Klopps evne til å binde folk sammen.

– Han er en «linker», en som skaper samhold. Og i tillegg til sin smittende entusiasme vet Klopp veldig godt hvor han vil hen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]