Schalke ville erstatte Matip med Klavan

Liverpool frarøvet i praksis Bundesliga-klubben to midtstoppere i sommer.

5. okt 2016 kl 14.15 Einar Kvande

Først hentet Liverpool Joel Matip på gratisovergang fra Schalke, deretter kom de røde Bundesliga-klubben i forkjøpet da de sikret seg Ragnar Klavan fra Augsburg. Schalke hadde nemlig sett seg ut nettopp Klavan som erstatter for Matip.

HADDE TILBUD FRA SCHALKE
HADDE TILBUD FRA SCHALKE  Ragnar Klavan takket nei til Schalke, og valgte Liverpool som ny arbeidsgiver.

I et intervju med estisk TV avslører Klavan at han takket nei til Schalke, og forteller også om hvordan Liverpool tok kontakt med ham.

– Jeg satt på en restaurant i Augsburg og spiste, da jeg ble oppringt av et engelsk nummer. Agenten min hadde fortalt meg at Klopp ville ringe, men han sa ikke når, så jeg antok det var ham. Så jeg snakket med ham, mens jeg satt på en restaurant i Augsburg, uttaler Klavan.

– Hele situasjonen var slik at du mistenkte at det var skjult kamera. En 30 år gammel estlender som får en telefon fra agenten sin, som sier at Liverpool er veldig interesserte i deg, og at Klopp er en stor fan av deg, ler forsvarsspilleren.

Som å vinne i lotto

Nå som Dejan Lovren er skadet, kan Klavan kanskje bli Joel Matips stopperpartner mot Manchester United i Liverpools neste ligakamp.

Dette var definitivt som å vinne i lotto for meg.Ragnar Klavan

– Når man ser nivået denne klubben er på, er jeg egentlig overrasket over den vennlige tonen innad i troppen. Det overrasket meg da jeg kom hit. Jeg forventet en tøffere tone.

– Så langt har jeg kunnet nyte hvert minutt, hvert sekund. Dette er helt klart det øverste nivået i verden. Dette var definitivt som å vinne i lotto for meg.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]