Seerrekord til tross for svarte skjermer

I rundt 25 minutter falt bildene ut fra Liverpool, likevel satte Eurosport Norge seerrekord tirsdag.

26. okt 2016 kl 16.32 Arve Vassbotten

Satellitt-problemer gjorde at tirsdagens ligacupmøte mellom Liverpool og Tottenham gikk i svart i rundt 25 minutter fra det 12. spilleminutt, og samtidig kokte det på sosiale medier.

For Eurosport Norge kom det likevel en positiv ting ut av tirsdagen. I snitt så 140 000 seere sendingen, noe som er ny rekord for kanalen. På det meste hadde kampen 191 000 seere.

Den gamle rekorden for Eurosport Norge kom da 131 000 så treningskampen Estland - Norge i mars.

– Det positive er at hele 140 000 valgte å bli på kanalen, noe som er ny rekord for Eurosport Norge. Vårt mål er å bygge Eurosport til å bli Norges viktigste sportsbrand, og disse tallene viser at kanalen begynner å få fotfeste. Vi har fått på plass engelsk ligacup og Championship, og om et halvt år braker det løs med Tippeligaen på Eurosport. Vi bygger stein på stein og lærer hele tiden, sier Jan-Erik Aalbu, sportsdirektør i Eurosport og Discovery Networks i en pressemelding.

– Håper folk tilgir flausen

Problemene underveis oppstod da satellittlinken hos produsenten på arenaen gikk ned, noe som førte til svarte skjermer for alle kringkastere som henter ned bildene fra satellitt, står det videre i pressemeldingen.

– Vi er ekstremt glade for å kunne sende toppkamper fra England på åpen TV, det er i tråd med vår «fotball til folket»-strategi. Så er det selvfølgelig veldig dumt at vi opplever tekniske problemer når vi går på lufta, det beklager vi på det sterkeste.

– Feilen lå imidlertid ikke hos oss, her var hele Europa rammet, så jeg håper folk tilgir den flausen og skrur på igjen i kveld når vi sender gigantoppgjøret mellom Manchester United og Manchester City klokken 20.45, sier Aalbu.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]