– Ser ofte på angriperne og tenker «wow!»

Klarer Liverpool å opprettholde prestasjonsnivået i tiden fremover, tror Nathaniel Clyne på rød tittelkamp.

15. okt 2016 kl 09.37 Marius Rabben

Den trofaste høyrebacken skryter av hvordan Jürgen Klopp bygger opp selvtilliten innad i laget, og mener tyskeren får dem til å tro at de kan «gjøre hva som helst».

– Det er hans «man-management», sier Clyne i et intervju med Daily Mail.

– Han får oss til å tro at vi kan vinne hver eneste kamp. Han får oss til å tro at vi skal jobbe hardere og spille bedre enn motstanderen.

Liverpool-spillerne er aldri i tvil om hva sine individuelle oppgaver på banen er, og de nyter å spille under ham, forklarer Clyne.

– FÅR OSS TIL Å TRO:
– FÅR OSS TIL Å TRO:  Clyne roser Klopps sosiale evne til å påvirke spillerne positivt.

Backene fungerer i praksis ofte som kantspillere, og har fått beskjed om å være et spillalternativ fremover på banen. Tallene viser at Clyne og Milner er forsvarsspillerne som skaper mest i ligaen.

– Må bare beundre dem

Og Clyne sier han ofte blir imponert når han ser hvordan angrepsrekken – Roberto Firmino, Philippe Coutinho, Sadio Mané og Adam Lallana – fungerer sammen.

– Jeg ser ofte på angrepsspillerne våre og tenker «wow». Man må bare beundre dem. Firminos touch, Coutinhos rykk, Mané som utfordrer spillere, Lallana med Cruyff-vendingene.

– Det er flott å se på. Jeg ser det på trening hele tiden, og man tenker: «Wow, vi har virkelig et bra lag her.» Fansen elsker det, og vennene mine som kommer på kamper elsker det.

OFFENSIV:
OFFENSIV:  Clyne er ofte med i angrep, og har sammen med venstreback James Milner stått bak mange angrep denne sesongen.

– Det er en betryggende følelse å vite at hvis vi presterer bra og gir ballen til spillerne i de riktige områdene, så har vi en god sjanse til å vinne.

– Pre-season var tøft

Den gode sesongåpningen kommer etter at Klopp har fått sin første pre-season med laget. De mange beinharde øktene var noe manageren savnet under sin første sesong.

– Jeg vil helt klart si at oppkjøringen er helt der oppe som en av de mest intense jeg har hatt, innrømmer Clyne.

– Og husk at jeg var borte den første halvdelen på grunn av EM. Det var hardt, men det lønner seg.

– Vi hadde doble økter: én på morgenen uten ball, og så en på ettermiddagen med ball. Noen ganger var det selv triple økter: tidlig morgen, ettermiddag og en ny på kvelden. Det var tøft.

– Sesongen er lang, og den har så vidt startet. Vi må bare fortsette å prestere, og vi kan ha en sjanse til å vinne tittelen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]