Pressekonferanse på Melwood:Simon Mignolet starter mot Spurs

Jürgen Klopp bekreftet at Loris Karius er Liverpools førstekeeper, men andrekeeper Simon Mignolet vokter buret i ligacupkampen mot Tottenham i morgen kveld.

24. okt 2016 kl 13.42 Einar Kvande

Om Steven Gerrard

– Det er ikke noe mer å si om det. Jeg har sagt at først må vi snakke sammen.

Om kampen om ligatittelen

– Jeg bryr meg ikke. Det er vanlig at folk snakker positivt om deg når du er i en god posisjon. Jeg ser at det er en god stemning rundt klubben for øyeblikket. La oss fortsette slik.

Om laget mot Tottenham

– Det er sannsynlig at jeg gjør noen forandringer på laget. Jeg tenker ikke på hvem jeg skal hvile. Jeg tenker på hvem som skal spille. Det vil bli noen endringer, men jeg har ikke tatt noen endelig avgjørelse ennå.

Om Simon Mignolet

– Simon Mignolet vil starte mot Tottenham, om det ikke skjer noe spesielt foran kampen. Det er 100% sikkert. Simon er profesjonell. Jeg har et luksusproblem med keepersituasjonen i klubben. Vi har hatt noen samtaler. Han fikk ikke det svaret han ønsket seg. Simon var ikke fornøyd med å bli satt på benken, men du kan ikke se at han er misfornøyd på trening.

Om hvem som er førstekeeper

– For øyeblikket er Loris Karius vår førstekeeper. Det er situasjonen. Jeg kan ikke la keeperne være i tvil om hvem som er førstekeeper. Det var en kort periode hvor det var litt tvil om hvem som var førstekeeper, men vi har tatt avgjørelsen nå. Vi benyttet et par-tre kamper til å se mer av Loris. Etter den siste perioden med landskamper snakket jeg med dem begge, og vi tok denne avgjørelsen. Slik er rangeringen nå. Loris er nummer 1 og Simon nummer 2.

Om sesongen så langt

– Ingenting vi har gjort så langt har vært i nærheten av 100% perfekt. Det er mange ting vi kan gjøre bedre. Det er ingen i garderoben som føler at det ikke er mulig å forbedre seg. Vi kan forsvare oss bedre, vi kan angripe bedre og vi kan skape flere sjanser. Dersom det ikke var noe vi trengte å forbedre, kunne vi ha reist på ferie hele uken og bare møtt opp på lørdagene. Jeg har hele tiden sagt at forrige kamp ikke er viktig. Det er neste kamp som teller. Det er ikke viktig hvor mange kamper vi har spilt. I forhold til Premier League, så handler det ikke om West Bromwich-kampen for oss nå, men om Crystal Palace-kampen. Min jobb er å utnytte kvaliteten til spillerne, og vise dem hva som er riktig vei. Jeg må vise dem hvor gode de kan være. Gode resultater er selvsagt til hjelp. At du ser at du har veldig gode lagkamerater er til hjelp. For øyeblikket føler vi at vi har en veldig god benk også. Vi må beholde konsentrasjonen, og forsøke å henge med i tetkampen. Burnley-kampen var ikke god. Manchester United-kampen var ikke god. Mange sa at de siste ti minuttene mot West Bromwich kunne ha vært bedre. Det å virkelig være inne i kampen som lag og som publikum, er fortsatt noe vi kan bli bedre på. Vi må skape en Liverpool-stemning hele tiden.

Om ligacupen

– Dette er en veldig viktig turnering. Vi ønsker å nå finalen og vinne den. Det er lenge siden vi spilte finalen i februar, men vi bestemte oss etter den kampen mot City at vi skulle gjøre et nytt forsøk. Det er alt. Det ville ha vært et negativt tegn dersom vi måtte tape en finale for å ønske å vinne igjen neste år. Vi ønsker selvsagt alltid å vinne neste gang. Jeg visste ikke noe om ligacupfinalen før jeg kom hit. Det er ikke så lett å få sett disse finalene i Tyskland. Men det var en stor opplevelse.

Om skadesituasjonen

– Det er ingen store bekymringer. Vi fikk noen smeller mot West Bromwich, så det var en håndfull spillere som ikke trente i går. De fikk behandling. Men det er ingenting alvorlig så langt.

Om Tottenham

– De er fortsatt et godt lag. De er gode til å forsvare seg, gode til å angripe, og har ikke særlig mange svakheter. Det blir en jevn kamp, men det er ikke noe problem.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]