Spirit of Shankly ønsker å diskutere ståplasser

93% av medlemmene i supporterunionen Spirit of Shankly ønsker en debatt om såkalt «safe standing» på Anfield.

5. okt 2016 kl 15.07 Einar Kvande

Andy Hunter i The Guardian skriver at Spirit of Shankly nå vil debattere med Liverpools fans og Hillsborough-familiene hvordan organisasjonen skal forholde seg til et voksende ønske om å gjeninnføre ståplasser på Premier League-arenaer.

93% av Spirit of Shanklys medlemmer hilser en slik debatt velkommen, kom det frem under en avstemning på supporterunionens årsmøte. 4.7% var mot en slik debatt, mens 2,3% stemte blankt.

The Football Supporters' Federation har lenge drevet lobbyvirksomhet for å innføre såkalt «safe standing» i de to øverste divisjonene i engelsk fotball. I Skottland har Celtic innført 2600 ståplasser på sin stadion.

Taylor-rapporten

Skottene er ikke bundet av Taylor-rapporten, som vedtok at det kun skulle være sitteplasser på alle arenaer i de to øverste divisjonene i England som en følge av Hillsborough-tragedien i 1989.

Hunter skriver at The Hillsborough Family Support Group er sterkt imot å innføre ståplasser på engelske toppseriearenaer igjen, mens man i Hillsborough Justice Campagin er mer åpne for å debattere temaet.

Supporterunionen Spirit of Shankly vil nå møte representanter for Hillsborough-familiene for å diskutere «safe standing», men Hunter understreker at det for øyeblikket ikke foreligger noen planer om å gjeninnføre ståplasser på Anfield.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]