Spørrerunde med Luis García

Champions League-vinner Luis García svarte på spørsmål fra fotballfans torsdag.

6. okt 2016 kl 19.39 Marius Rabben

Den populære spanjolen, som scoret 30 ganger på 121 kamper for Liverpool fra 2004 til 2007, deltok i en spørrerunde via Champions League sin Twitter-konto.

Hvem er den beste fotballspilleren noen gang?

– Jeg elsket alltid å se på Michael Laudrup. Han var fantastisk, en som kunne slå en pasning der det var minst rom.

Hvem var din bestevenn i Liverpool FC?

– I Liverpool tilbrakte alle mye tid sammen, men jeg var nærmest Xabi Alonso, ettersom vi begge er spanske og hadde mye til felles.

Hvem er det tøffeste motstanderlaget du har møtt?

– Jeg tror Chelsea var tøffeste. De var vår nemesis. Vi spilte mot dem så mange ganger, og det var alltid veldig vanskelige kamper.

Hvem er den beste spilleren du har spilt med eller mot i Champions League?

– Med ... Det må være Gerrard, for han hadde alt som spiller. Han var en leder, scoret mål, slo målgivende pasninger, alt!

– Mot ... Det må være Del Piero. Jeg har alltid vært en stor fan, og da vi spilte mot Juve i kvartfinalene, var han veldig imponerende.

Hva var din favorittposisjon da du spilte for Liverpool?

– Jeg kranglet alltid med Rafa Benítez om dette! Jeg elsket å spille bak spissen, men han brukte meg vanligvis ute på vingen.

Hvilket øyeblikk husker du mest fra Champions League-finalen i 2005?

– Jeg tror det var da vi scoret vårt første mål. Å se Gerrard juble og mane oss til å fortsette, det var øyeblikket vi begynte å tro.

Hva er dine tanker om Klopp?

– Han gjør en glimrende jobb. Du kan se at han har satt sitt preg på laget, og jeg synes måten de har startet denne sesongen på har vært imponerende.

Hvem var din fotballhelt da du vokste opp?

– I tillegg til Laudrup og Zidane var Romário et stort idol for meg. Jeg elsker tekniske spillere, og brasilianere er fantastiske med ballen. Jeg husker da Romário var i Barcelona, og han var så smart, hadde herlige bevegelser og var så hurtig.

Liker du å se på kvinnefotball?

– Ja, det gjør jeg. I Spania har vi noen strålende spillere på kvinnesiden, ligaen vokser stadig og landslaget vårt utvikler seg fort.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]