Tre kjappe: Tempo og intensitet blir viktig

Redaksjonen diskuterer Daniel Sturridge, samt hvilket lag og hvilken taktikk Jürgen Klopp bør benytte seg av om West Bromwich.

21. okt 2016 kl 17.20 Einar Kvande

Daniel Sturridge fikk starte kampen mot Manchester United, men ble tatt av banen før timen var spilt. Tror du Sturridge har en fremtid i Klopps Liverpool på sikt?

Arve Vassbotten:
Nei, jeg tror ikke det. Jeg tror helt oppriktig at dette er den siste sesongen vi ser ham i Liverpool-drakt. En skadefri Sturridge vil ikke finne seg i å tilbringe så mye tid på benken som han får, og selv om han er i toppform så er han ikke Klopps førstevalg fordi han ikke gjør førsteforsvarer-rollen helhjertet nok. Jeg vil faktisk ikke utelukke at han kan forsvinne allerede på nyåret, om Liverpool henter inn en ny spiss mer etter Klopps smak.

PÅ VEI BORT?
PÅ VEI BORT?  Redaksjonen tror ikke at Daniel Sturridge er Liverpool-spiller neste sesong.

Torbjørn Flatin:
Slik jeg oppfatter det krever Jürgen Klopp noe mer av sine angripere enn at de bare skal være inne i eller rundt straffefeltet for å avslutte. Underforstått at en type som Daniel Sturridge skal være med å starte Liverpools press som en aktiv førsteforsvarer. Selv om Daniel selv skulle ønske å forandre seg til å bli en slik spiller, han virker ikke å ha fysikk til å bli en slik spiss. Så svaret er nei, jeg tror ikke Sturridge er i Liverpool til neste sesong.

Tore Hansen:
Jeg tror de aller fleste er enige om at dette er hans siste sesong på Anfield. Jeg tror også de fleste var enige i at han var førstemann som ble tatt av banen. Det er nesten skremmende å se forskjellen på arbeidsmoralen til Sturridge og Firmino. Daniel er og blir en talentfull fyr, men virker definitivt å ha havnet i boksen med spillere som ikke passer inn i spillestilen til Klopp.

Tony Pulis i West Bromwich er – akkurat som Jose Mourinho – kjent for å «parkere bussen» mot antatt bedre lag. Hvordan må Jürgen Klopps slagplan se ut for å få WBA-forsvaret til å slå sprekker?

Arve Vassbotten:
Jeg er ikke så bekymret for at man ikke skal klare å bryte igjennom der, Liverpool ble tatt litt på eget gegenpress mot Mourinho i første del av kampen før bussen ble parkert. Men jeg tror man vil få bedre tid med ball og bli mindre stresset mot West Brom. Får man inn Lallana og kanskje Wijnaldum fra start også, så tror jeg Liverpool skal klare å male på til det åpner seg avgjørende muligheter.

TEMPO
TEMPO  Redaksjonen mener at høyt tempo på ball og føtter er oppskriften for å knekke Pulis-koden.

Torbjørn Flatin:
Tempo og intensitet! Jeg vet Klopp også maner til tålmodighet og at en skal vente til den rette muligheten byr seg, men i alt for mange kamper de siste årene har Liverpool trillet ball i for lang tid før de har satt inn noe stort press mot et lag som legger seg bakpå. Tempo på føtter og ball, få ikke minst litt tunge midtstoppere ut på løpeturer, det vil gjøre dem møre i tillegg til forhåpentligvis å skaffe åpninger.

Tore Hansen:
Vi må ha mye mer tempo på ballen og våge å spille med mer risiko for å bryte ned WBA, tror jeg. Mot United lå det litt i luften at ingen av lagene ønsket å tape et så prestisjefullt oppgjør så tidlig i sesongen. Mot WBA er det bare tre poeng som gjelder, og et tidlig mål ville vært en drøm. Dette kan lett bli en kamp hvor vi er avhengig av at brassene våre eller Mane «tryller» litt igjen – hvis WBA kjører inn dobbeltdekkeren sin foran kassa.

Hvilket lag ville du ha satt opp mot WBA, dersom du hadde vært i Jürgen Klopp sine sko?

Arve Vassbotten:
Karius - Clyne, Lovren, Matip, Milner - Henderson, Wijnaldum, Lallana - Mané, Coutinho, Firmino.
Jeg føler jo nå at Liverpool har en klar førsteelver så lenge alle er spilleklare, og ingen vits å tukle med det. Can er tydelig ute av kampform, og minner veldig mye mer om hvordan han var på samme tid i fjor enn på slutten av sesongen. Men han vil gå inn for Wijnaldum igjen om han ikke er klar. Man kan selvsagt fortsatt stille spørsmål ved Karius, fordi han gjorde noen småfeil mot Man Utd, men det ble ikke skjebnesvangert, selv om han ble satt i vanskelig posisjon av stadige tilbakespill. Jeg registrerer at det er mange som sammenligner hans beinarbeid med Mignolet, men jeg opplever han som tryggere på det området enn belgieren.

TILBAKE
TILBAKE  Georginio Wijnaldum er tilbake i full trening, og kan komme til å gå rett inn på laget igjen mot WBA.

Torbjørn Flatin:
Det virker som at Klopp nå har funnet et lag han satser på:
Karius; Clyne, Matip, Lovren, Milner; Henderson, Wijnaldum, Lallana; Mané, Firmino, Coutinho.
Mignolet, Can og Sturridge er nok nærmest til å utfordre. Manageren synes imidlertid å ha gjort et tidlig valg angående Loris Karius i mål. Jeg må innrømme at jeg ikke har blitt veldig imponert inntil nå, men stoler samtidig så mye på at Jürgen kjenner til tyske sisteskanser at dette kan ende bra. Emre Can var rusten mot Manchester United, og hvis han skal spille vil jeg helle mot at det uansett må bli som midtbaneanker og ikke indreløper som han var mot United. Sturridge har vi vært inne på, hans avslutningsegenskaper er et våpen, men trolig først og fremst som innbytter.

Tore Hansen:
Jeg ville brukt følgende lag:
Karius, Clyne, Lovren, Matip, Milner, Coutinho, Wijnaldum, Henderson, Mane,
Lallana, Firmino.
Slik sesongen har utviklet seg har laget blitt overraskende enkelt å sette opp. Vi må først og fremst spille på det som har fungert best hittil i sesongen. Klopp må etter hvert ta et valg mellom Wijnaldum og Can på midten. Personlig føler jeg nederlenderen er et hestehode foran hvis skaden er leget.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]