Trent på dødballer foran United-kampen

Liverpool har forsøkt å forberede seg på Manchester Uniteds store spillere.

16. okt 2016 kl 12.06 Marius Rabben

Med profiler som Zlatan Ibrahimovic, Paul Pogba, Marouane Fellaini og Chris Smalling, alle over 190 centimeter, er United en stor trussel på innlegg.

Liverpools høyeste, Joël Matip, sier til Sunday Times at defensive dødballer har vært en del av de rødes fokus i inngangen til rivaloppgjøret.

– Vi må forsvare oss mot dette, og vi har trent mye på det. Denne uka har vi trent på dødballer imot og høye baller, forteller han.

I begge de forrige kampene kamp, borte mot Swansea og hjemme mot Hull, slapp laget inn mål etter dødball.

Terper forsvarsarbeidet

Liverpool, som var delt mestscorende sammen med Manchester City før runden, har faktisk ikke holdt nullen i Premier League denne sesongen.

– Det er en ting vi må jobbe med. Det viktigste for min del er alltid å vinne. Det nest viktigste er å holde nullen. 3–2 er ikke mitt favorittresultat, sier Matip.

– Laget jobber hardt for å bli bedre defensivt. Manageren ønsker å holde nullen. Vi vet det er mange kamper hvor man må vinne 1–0.

Baklengsmål er noe som plager Matip i lang tid, selv om laget vinner.

– Jeg bli veldig sint når vi slipper inn. Vinner vi, er det bra, men jeg har alltid målet vi slipper inn i bakhodet. Jeg tenker på det i flere dager i etterkant, sier han.

Møter Zlatan

Nå står den tidligere Schalke-forsvareren overfor et møte med en av verdens beste spisser i Ibrahimovic, som blant annet scoret 50 ganger forrige sesong.

Hittil har svensken nettet totalt seks ganger for Manchester United.

– Ibrahimovic er en utrolig spiller, en spiller som alle vet om. Men (Diego) Costa var en utrolig spiller, sier Matip, og sikter til at Liverpool nylig slo Chelsea.

– Vi forsvarer oss sammen som et lag. Jeg vet at jeg som regel spiller direkte mot en spiss, og at han er min motstander, men det er alltid bevegelser, og det er ange gode spiller på hvert lag, så du kan ikke alltid bare se på én spiller.

– Man kan ikke tenke at «han er den store, kjente fyren». De andre spillerne er også gode, så man er nødt til å forsvare seg mot alle sammen.

Kampen spilles på Anfield kommende mandag klokka 21.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]