Trives i spissrollen

Jürgen Klopp vil ha en spiss som gjenvinner ballen, og setter motstanderens forsvar under press umiddelbart. Det er en rolle Roberto Firmino er i ferd med å vokse inn i.

21. okt 2016 kl 19.17 Einar Kvande

– Jeg trener hver dag for å bli bedre i denne posisjonen, sier hovedpersonen selv til Liverpoolfc.com.

– Uansett hvilken posisjon jeg spiller i, så forsøker jeg å gjøre mitt beste, og jeg streber hele tiden etter å bli bedre. Jeg vil alltid spille med en offensiv holdning i min posisjon, men jeg er også opptatt av å hjelpe mine lagkamerater på alle mulige måter, legger brasilianeren til.

– Jeg er en angrepsspiller, men glemmer likevel ikke å forsvare meg. Det ligger alltid i bakhodet mitt at jeg skal hjelpe mine lagkamerater etter beste evne. Jeg forsøker å gjøre begge deler ute på banen, både angrepsspill og forsvarsspill. Jeg glemmer aldri dette ansvaret.

Ni kamper, fire mål og en målgivende pasning er fasit så langt denne sesongen for Firmino. Dette står i sterk kontrast til fjorårsesongen, da han ikke scoret mål for Liverpool før den 21. november, mens mål nummer to og tre ikke kom før over nyttår, nærmere bestemt den 13. januar.

– Det burde jo gå i den retning, ellers ville det vært noe feil med måten jeg trener på. Målet er å hele tiden bli bedre. Jeg er den typen som stiller strenge krav til meg selv, og forsøker å forbedre alle sider av mitt spill. Du kan ikke stoppe. Jeg forsøker hele tiden å nå mine mål.

Øver på målfeiringer

Liverpools nummer 11 elsker å feire Liverpool-scoringer sammen med lagkameratene Philippe Coutinho og Sadio Mané.

– Vi øver inn nye måter å feire mål på, som vi setter ut i livet hver gang en av oss scorer. Dette synes jeg det er å hyggelig å gjøre sammen med lagkameratene. Det viser vennskapet mellom oss, og jeg forsøker å få gjort dette hver gang anledningen byr seg.

I morgen venter West Bromwich på Anfield. Etter den målløse kampen mot Manchester United mandag kveld, er Liverpool ubeseiret på de åtte siste kampene.

– Jeg var klar over den tøffe utfordringen som ventet meg i Premier League, sammenlignet med andre ligaer. West Bromwich er et godt lag, som stadig blir bedre. De har fått flere gode resultater mot noen av topplagene, så vi må være fokuserte og konsentrerte dersom vi skal klare å vinne denne kampen.

– Jeg har sett noen av deres kamper, og de spiller veldig tøft. De spiller med en typisk engelsk strategi. De angriper, men holder lagdelene samlet. Vi må respektere spillestilen deres, men må prøve å vinne frem med vår egen stil og måte å spille på, for å prestere opp mot vårt beste. Klarer vi det, tror jeg alt vil gå bra for oss.

– Vi har trent hver eneste dag, for å gjøre det bedre i kampene. Det er takket være all treningen at ting fungerer så bra denne sesongen. Laget står samlet, og er veldig fokuserte i hver eneste kamp. Jeg håper vi fortsetter slik resten av sesongen også.

Trives i Liverpool

Firmino håper at hjemmepublikum skal bidra skikkelig til å gjøre livet surt for West Bromwich i morgen.

– Hver gang vi spiller på Anfield, synes jeg supporterne skaper en god stemning. Jeg får gåsehud når de synger. Det er virkelig utrolig å spille her.

– Vi må ha i bakhodet at vi spiller på hjemmebane, og alle som kommer hit bør føle presset. Vi må være fokuserte, slik at vi gjør alt vi kan for å vinne.

– Før var jeg i Tyskland, og nå er jeg her, hos en større klubb. Jeg liker meg her i byen. Det er en stor by sammenlignet med byen jeg bodde i tidligere. Jeg føler meg hjemme her, og er lykkelig. Jeg er glad for å spille her, og bo i denne byen.

– Været er ikke alltid like bra, men det er ikke så viktig. Jeg er her for å spille fotball, og gjøre min jobb sammen med resten av laget, avslutter Firmino.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]