Trives i systemet til Klopp

Nyervervelsen Sadio Mané har funnet seg godt til rette i Liverpools dynamiske, aggressive spillestil.

10. okt 2016 kl 10.06 Marius Rabben

Ingen lag i Premier League har løpt eller scoret mer enn Jürgen Klopps mannskap hittil denne sesongen. Det er ikke tilfeldig, mener Mané.

I et intervju med klubbens offisielle magasin forklarer den populære 24-åringen at samarbeidet med spillere som Roberto Firmino, Daniel Sturridge, Philippe Coutinho og Adam Lallana fungerer veldig bra.

FRUKTBART SAMARBEID:
FRUKTBART SAMARBEID:  Mané sier han har god forståelse på banen med angrepskolleger som Firmino, Coutinho, Sturridge og Lallana.

– Det er et system hvor alle vet hva jobben sin er. Roberto, Coutinho, Studge, Adam, vi forstår hverandre, sier Mané.

– Ting er blitt enklere fordi vi har jobbet med det, og vi trives med å spille på denne måten. Om jeg starter på topp eller ute på kanten, er egentlig ikke så viktig.

Frihet på banen

Under opptredenen på Monday Night Football hos Sky Sports nylig fortalte Klopp blant annet at klassiske formasjoner ikke er viktig når Liverpool angriper.

I stedet får spillerne stor frihet under ansvar, noe som har resultert i 18 ligamål – like mange som serieleder Manchester City – og komfortable seire i ligacupen.

– Manageren ber oss om å være frie, og så komme oss inn i de farlige områdene hvor man kan straffe motstanderen, forklarer Mané.

EN GOD KLEM:
EN GOD KLEM:  Mané skryter av hvordan ting fungerer med Klopp som sjef.

Selv legger ikke senegaleseren skjul på at han er storfornøyd i sin nye tilværelse.

Mange grunner til å smile

– Noen sier jeg ikke smiler nok. Jeg mener det er feil. Jeg er vanligvis en som smiler og ler på trening fordi jeg liker å spille fotball.

– Ronaldinho gjorde alltid det, og jeg har alltid forsøkt å være som ham. Jeg mener fotballspillere har plenty med grunner til å smile. Vi har en glimrende jobb som alle skulle ønsket at de selv hadde.

Så langt har Mané scoret tre ganger på seks ligakamper for de røde. Hurtigtoget har totalt sju tellende opptredener for Liverpool etter overgangen fra Southampton i sommer.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]