– Vi brukte feil redskap

Jürgen Klopp påpeker flere ting som han mener Liverpool burde ha gjort annerledes mot Manchester United.

18. okt 2016 kl 00.40 Einar Kvande

Det ble til slutt 0-0 på Anfield, i en kamp der Liverpool hadde ballen klart mest, og dominerte andreomgangen.

– Kampen var veldig hektisk fra første sekund av, og det var kanskje det United ønsket seg, og vi ikke ønsket oss. Så det talte mer til deres fordel enn vår, konkluderte Jürgen Klopp etter den målløse forestillingen.

– Det kan bli slik i starten av kampene, for du klarer ikke helt å påvirke det som skjer da. Men da må du finne en måte å komme inn i kampen igjen på, for å få til å spille slik du vanligvis spiller.

– Vi mistet tålmodigheten alt for tidlig. Det var det første problemet. Pasningsspillet vårt var heller ikke godt nok. Vi hadde 65% ballinnehav, og da må du gjøre det bedre når du har ballen. Jeg forventet ikke at vi skulle få 10-15 sjanser i denne kampen, men i første omgang kunne vi ha spilt oss til to 100%-sjanser med bedre pasninger, noe vi ikke gjorde.

De Gea med strålende redninger

– I andre omgang hadde vi dem på gaffelen, men De Gea hadde blitt varm og gjorde strålende redninger. De fikk sin sjanse ved Ibrahimovic. En slik sjanse han vanligvis setter, vil jeg påstå.

– På bakgrunn av annen omgang hadde vi kanskje fortjent å vinne kampen, men den beste nyheten er at vi har ett poeng mer nå og holdt buret rent. Ingenting annet. Vi kan gjøre det mye bedre enn dette. Vi må gjøre det mye bedre enn dette. Vi må lære av slike kamper, der motstanderen skaper en atmosfære på banen hvor du behøver å holde hodet kaldt.

– Manchester United ønsket å jage oss i en-mot-en-situasjoner, og da må du spille mer behersket. Spille hit og dit, og så ta med seg ballen. Vi hadde bare trengt en halvmeter for å skaffe oss en fordel. Vi hadde slike situasjoner på egen banehalvdel, men når vi kom fremover på banen mistet vi tålmodigheten med en gang. Det virket som vår eneste løsning var å gi ballen til Daniel, og en slik kamp er veldig vanskelig for en spiss. Måten vi spilte på gjorde det vanskelig å få til noe som helst som spiss.

– Det var en situasjon i første omgang hvor Phil gikk på et strålende løp, og så ønsket han å sentre til Daniel i feltet, i en situasjon der Millie var helt ledig, og han kunne fått til et innlegg fra dødlinja med tre eller fire spillere i feltet. Situasjoner som dette er grunnen til at jeg snakker om at vi kunne ha gjort det bedre, men til syvende og sist viste laget min veldig gode holdninger. Vi jobbet veldig hardt og forsøkte alt, men vi brukte feil redskap.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]