– Vi fokuserer på å plukke poeng

Jürgen Klopp bryr seg ikke så mye om hvordan ligatabellen ser ut etter ni serierunder, selv om laget hans ligger godt plassert.

28. okt 2016 kl 15.22 Einar Kvande

I en usedvanlig jevn Premier League ligger tet-trioen, Manchester City, Arsenal og Liverpool, på samme poengsum. Liverpool er på tredjeplass fordi de har marginalt dårligere målforskjell enn de to andre klubbene.

Liverpool er ubeseiret på de sju siste ligakampene, og det eneste tapet på tolv kamper i alle turneringer denne sesongen kom mot Burnley for over to måneder siden.

– Det er kanskje jevnere i England enn i andre land, men også i Spania er det veldig jevnt akkurat nå, sa Klopp under sin pressekonferanse i dag.

– Men jeg tror det har vært ganske jevnt på dette tidspunktet av sesongen i de fleste Premier League-sesongene. Vi kan ikke tenke på det. Vi må bare plukke poeng, og tenke på vår egen situasjon. Resten er ikke viktig.

– Her i England møter du alltid en vanskelig motstander, så du må ha full konsentrasjon, og det er hva vi forsøker å ha.

God stemning rundt laget

Det er imidlertid ikke til å skyve under en stol at stemningen rundt Liverpool FC er god for tiden.

– Jeg hadde ingen plan da jeg kom til Liverpool. Det skjedde så fort fra jeg ble oppringt første gangen til eierne bestemte seg, så det ble ikke tid til å legge planer.

– Det finnes viktigere ting enn fotball, selv om det ikke ser slik ut brorparten av tiden! I fotball kan vi vinne sammen, og av og til tape sammen, men det er alltid mulig å ha et optimistisk syn på fremtiden, om du bare vil det.

– Du må kanskje forandre holdning litt i forhold til tidligere, og for øyeblikket synes jeg det er viktig.

– Jeg har en god følelse. Det er en positiv stemning i og rundt Melwood og Liverpool, og det er fint, og hvordan fotball bør være. Det er ikke hyggelig om du blir 20% mer irritert om du tenker på fotball. Du skal føle deg bedre opplagt når du tenker på laget ditt. Det er vår jobb. Vi er optimister, slik skal det være, men det er alt.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]