– Vi har tid til å trene mer

Slik forklarer Adam Lallana Liverpools suksess så langt denne sesongen.

28. okt 2016 kl 11.37 Einar Kvande

– Vi spiller færre kamper denne sesongen. Det er den eneste fordelen med å ikke være med i europacupene, sier Lallana til Liverpool Echo.

– Det betyr at mange av spillerne får mindre spilletid, men det betyr også bedre kvalitet på treningene og hardere konkurranse om plassene, fortsetter formspilleren.

– Det fine er at dette holder alle på tå hev. Nivået på trening er høyt hele tiden. Vi tilbringer mye mer tid på treningsfeltet denne sesongen, noe som betyr at vi får flere dager til å jobbe med taktikken som manageren legger opp til. Vi ser nå at vi får betalt for dette.

Gode treningsøkter i midtuken

Liverpool nådde to finaler forrige sesong, og Lallana ville ikke vært erfaringen foruten.

– Det var flott at vi var med i mange turneringer, men det handlet hele tiden om å spille kamper og restitusjon. Fra og med preseason i sommer, hvor vi trente to økter om dagen, har manageren fått oss til å spille på den måten han ønsker. Hans taktikk og hans spillestil, vi innfrir nå kravene han setter til oss.

– Nå har vi gode treningsøkter i midtuken, fordi vi har tid til det. Forhåpentligvis vil vi bli enda bedre kjent med hverandre som tropp jo lenger ut i sesongen vi kommer. Kommer vi med i europacupene igjen neste år, vil det kanskje ikke være like viktig å ha disse øktene hvor vi nå jobber med taktikk, for da vil vi være godt kjent med hva manageren krever av oss.

Høyt snitt

Lallana har hatt en knallsesong så langt, og har spilt til 6,78 i snitt på Liverpool.no sin spillerbørs. Bare trioen Coutinho, Mané og Matip har et bedre snitt av de som har spilt like mange kamper.

– Jeg føler meg egentlig ikke som noen ny spiller. I alle fall ikke i forhold til forrige sesong. Jeg slet litt i min første sesong i Liverpool, det kan jeg ikke nekte for. Men jeg føler jeg var en viktig bidragsyter forrige sesong, slik som jeg også er denne sesongen. Manageren har vist at han stoler på meg.

– Det mest skuffende med forrige sesong var at vi tapte de to finalene. Det sitter i kroppen, for dette ville ha vært de beste øyeblikkene i mitt liv om vi hadde vunnet. Det var herlig å få smaken på å spille i finaler, og jeg føler meg trygg på at jeg får flere sjanser. Det beste øyeblikket i min karriere er satt på vent til vi har vunnet en finale, avslutter Lallana.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]