– Vi kunne ha vært i Russland torsdag kveld

Jürgen Klopp mener det er enorm forskjell å kunne spille med uthvilte spillere mot Swansea.

1. okt 2016 kl 00.23 Einar Kvande

– Vi må bevise at vi bruker tiden vi har fått til å jobbe sammen godt. Denne sesongen er helt annerledes enn forrige, slår Klopp fast til Liverpool Echo.

– Vi kunne fort ha spilt i Russland torsdag kveld, og så ville vi ha reist til Swansea på søndag. Forskjellen er enorm.

– Selvsagt ønsker vi å komme med i Europa igjen neste sesong. Det er målet vårt. Det er viktig, men nå må vi benytte den tiden vi har fått til rådighet til å utvikle oss som lag.

Klopp er veldig opptatt av at spillerne hans ikke skal miste bakkekontakten etter den gode starten på sesongen.

– Vi har en avtale. Det eneste som er viktig for spillerne er hvordan jeg så kampen. De liker å høre om det som var bra, men jeg kan si at det og det var greit, men likevel finner jeg ting å rette på.

– Det eneste som betyr noe er hvordan vi selv ser dette. Jeg er veldig glad for at de får positivt ladede spørsmål, men vi må vise at dette ikke gjør oss veike, slik at vi begynner å tvile på oss selv.

– Vi må vise at vi er selvsikre. Vi må skape en stemning og en holdning, som gjør at vi ivrer etter å komme i gang med kampen når vi står i spillertunnellen.

– Det handler om stabilitet

Seier over Swansea i morgen vil ta Liverpool opp på andreplass i Premier League, to poeng bak Manchester City, som gjester Tottenham på søndag. Klarer Jürgen Klopps disipler det, vil det være de rødes femte strake seier.

– Hvem på dette laget har vært vant med å være i toppen av tabellen? Jeg tok ett års pause fra å kjempe i toppen av tabellen, men jeg er nok den som er mest vant til det. Dette er ikke noe du er vant med fra du var barn, du må lære det. Vi lærer det, og forhåpentligvis vil vi gjøre det bra.

– Hele klubben er uvant med et positivt press over tid. Jeg er ikke i tvil om hva vi kan utrette, men jeg er ganske så klar over at vi må nullstille oss foran hver kamp.

– Vi trykker på startknappen, og da går vi ikke tilbake til begynnelsen. Vi går tilbake til forrige kamp, og nivået vi startet forrige kamp på. Ikke nivået du følte deg på etter forrige kamp. Det går ikke.

– Vi må investere alt i kampen vi har foran oss. Vi har ikke råd til å forvente at det skal bli lett. Bare fordi du slo 20 gode pasninger i forrige kamp, betyr ikke det at det samme vil skje i neste kamp. Du må finne tilbake til den samme tenkemåten som før den første pasningen, ikke tenkemåten etter den siste.

– Dette er ikke enkelt. Dersom det var enkelt, ville alle gjøre det. Men det er mulig, og det er alt jeg trenger å vite.

– Du har kjent dette laget lenger enn meg. De mister ikke bakkekontakten. De er ikke drømmere. De dagdrømmer ikke. De fleste av disse spillerne er seriøse og jobber veldig hardt.

– Livet har lært meg at dersom du feirer lenge før du ser mållinjen, så vil du slite. Vi har noen utfordringer. Vi har vist våre egenskaper på fotballbanen, og nå må vi jobbe med hvordan vi skal vise dem frem hver uke. Det handler om å bli stabile.

– Nå er det viktig at vi fortsetter å være i rute, og for å klare det må vi prøve å tvinge våre motstandere til å gjøre feil, slik at de ikke klarer å utføre sin plan 100%, samtidig som vi klarer å utføre vår 100%. Det er slik det fungerer.

Arvet gode spillere

Klopp mener han overtok et godt lag etter Brendan Rodgers i oktober i fjor.

– Vi hadde en del skader da jeg kom hit, men ellers arvet jeg gode spillere. Selvtilliten var selvsagt ikke spesielt høy. Du skifter ikke manager dersom alt er perfekt. De spilte ikke opp mot sitt beste.

– Roberto Firmino, Christian Benteke, Daniel Sturridge og en rekke andre spillere var skadet da jeg kom hit. Vi måtte integrere dem etterpå, noe som ikke alltid er mulig dersom du venter på riktig øyeblikk.

Selvtillit er som en liten blomst, og i hver eneste kamp forsøker det andre laget å trampe på blomsten.Jürgen Klopp

– Selvtillit utgjør ofte forskjellen i fotball. Det er ganske hyggelig for alle mennesker når de har tro på det de driver med. Samtidig kan det være ganske vanskelig å prestere opp mot ditt beste dersom du føler for mye press.

– Selvtillit er som en liten blomst, og i hver eneste kamp forsøker det andre laget å trampe på blomsten. Derfor må vi passe på den.

– Forhåpentligvis er stemningen positiv hele sesongen, men vi kan ikke tenke 40 uker frem i tid. Vi må jobbe. Det er det eneste vi må gjøre. Være konsentrerte, åpne øynene våre, åpne tankene våre og spille opp mot vårt beste hele tiden.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]